Ринок США: огляд і прогноз на 27 вересня. Котирування прагнуть вгору

Ринок напередодні

На торгах 24 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 виріс на 0,15%, до 4455 пунктів. Dow Jones піднявся на 0,1%, Nasdaq втратив 0,03%. Краще за ринок знову опинився сектор енергетики (+0,84%), сильно виглядали також емітенти секторів комунікацій (+0,69%) і фінансів (+0,55%). Аутсайдером став сектор нерухомості (-1,21%).

Новини компаній

Медіасервіс Meredith (MDP: +25,4%) може бути придбаний IAC більш ніж за $2,5 млрд. Переговори тривають, підсумкові умови угоди поки не визначені.

Звіт Costco (COST: +3,3%) за третій квартал зафіксував прибуток вище прогнозів. Відзначається стійке розширення бази учасників програм лояльності та наявність драйверів зростання доходів від додаткових послуг і туризму.

Звіт Nike (NKE: -6,3%) відобразив виручку нижче очікувань. Зростання попиту компенсується ростом обсягів транзитних запасів. Річний прогноз виручки був погіршений через вплив збоїв в ланцюжках поставок.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Інвестори продовжують стежити за перспективою прийняття пакету інфраструктурних витрат. Очікується, що 27 вересня палата представників Конгресу США почне обговорення законопроекту, розробленого спільно республіканцями і демократами, а голосування по ньому має пройти 30-го. Прогресивні демократи наполягають на тому, щоб Сенат спочатку проголосував за пакет соціальних витрат, після чого будуть готові розглядати «двопартійний» законопроект. Помірних членів цієї партії не влаштовує обсяг програми, визначений в $3,5 трлн. Спікер нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі також заявляє про необхідність скорочення витрат на реалізацію інфраструктурного плану. Якщо представникам Демократичної партії не вдасться досягти угоди до кінця місяця, робота уряду буде припинена. Сенатори від Республіканської партії в понеділок можуть заблокувати голосування, а спікер вимагає досягнення консенсусу між обома партіями щодо проекту інфраструктурних реформ.

На динаміку ринку продовжує впливати фактор збоїв в ланцюжках поставок. У портах Каліфорнії скупчуються вантажі: розвантаження очікує рекордне число контейнеровозів, яке досягло 62. Робочої сили не вистачає, найбільші портові компанії Каліфорнії завантажені на 60-70% своїх потужностей. Зокрема, в дефіциті знаходяться водії вантажівок для доставки товарів країною. Спалахи захворюваності коронавірусу перешкоджають діяльності азіатських заводів, а попит на їхню продукцію різко зріс за час пандемії. У результаті вартість доставки б'є рекорди, а запаси виснажуються напередодні сезону передсвяткових розпродажів.

Азіатські фондові майданчики показали змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,1%, китайський CSI 300 додав 0,58%, а японський Nikkei 225 знизився на 0,03%. EuroStoxx 50 піднімається на 0,9%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,34%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $78 за барель. Золото дорожчає до $1751 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4440-4490 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зростає до 61 пункту, відображаючи посилення оптимізму після оприлюднення результатів засідання FOMC.

Технічна картина

Напередодні індекс S&P 500 закріпився вище 50-денної ковзної середньої, підтвердивши короткостроковий розворот. RSI також знову подолав рівень 50 пунктів, сигналізуючи про перехоплення ініціативи «биками». Найближчим опором виступає нижня межа довгострокового висхідного тренда в районі 4500 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»