Ринок США: огляд і прогноз на 28 вересня. Активність «биків» стримують новини з Китаю та погіршення динаміки ВВП

Ринок напередодні

На торгах 27 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 скоректувався на 0,28%, до 4443 пунктів. Dow Jones виріс на 0,21%, Nasdaq впав на 0,52%. Краще за ринок виглядали фінансові (+1,31%) і енергетичні компанії (+3,43%). Найбільш слабку динаміку продемонстрували емітенти з секторів охорони здоров'я (-1,43%) і нерухомості (-1,71%).

Новини компаній

Акції нафтогазової компанії Cabot Oil & Gas Corporation (COP: +8,5%) зростають на тлі підвищення нафтових котирувань, обумовленого недостатнім обсягом поставок природного газу в Європу.

Котирування Avis Budget Group (CAR: +7,6%) продовжили зміцнюватися на тлі підвищення очікувань по оренді транспортних засобів.

Акції IQVIA Holdings (IQV: -5,15%) продемонстрували зниження в рамках корекції сектору охорони здоров'я.

Ми очікуємо

Сьогодні ми очікуємо нейтрально-негативну динаміку, оскільки інвестори мають кілька причин для занепокоєння. Ключовими факторами, що стримують активність «биків», є порівняно повільне відновлення економіки на тлі побоювань щодо поширення нових штамів коронавірусу, дефіцит напівпровідників, а також нестача кваліфікованої робочої сили.

Крім того, настрій гравцям ринку псують новини з Китаю. Недостатнє вироблення електроенергії у низці провінцій Піднебесної вже вдарила по виробничим і промисловим центрам країни, після чого деякі інвестбанки знизили прогнози зростання ВВП Китаю. Наприклад, аналітики з Nomura заявили, що китайська економіка не зможе стабільно розширюватися з урахуванням жорстких цілей Пекіна щодо викидів. За оцінками експертів, це скоротить зростання ВВП у третьому кварталі на 0,4 п.п., до 4,7%, і в четвертому кварталі - на 1,4 п.п., до 3%.

Нещодавно стало відомо, що постачальники компаній Apple і Tesla призупинили виробництво на деяких китайських заводах, щоб відповідати новим екологічним вимогам Пекіна, а ключові постачальники послуг по упаковці і тестуванню чіпів для Intel, NVIDIA і Qualcomm також отримали повідомлення про необхідність перервати роботу. Зазначені фактори, очевидно, ще більше погіршать ситуацію з глобальною нестачею чіпів. Нагадаємо, що раніше, ще до дефіциту вироблення електроенергії, деякі аналітики вже попереджали про можливе уповільнення темпів зростання ВВП Китаю. Наприклад, Bank of America минулого тижня переглянув прогноз щодо ВВП Китаю у 2022 році з 6,2% до 5,3%, посилаючись на такі фактори, як надлишок виробничих потужностей у промислових секторах і спад у будівельній галузі.

Азіатські фондові майданчики продовжили демонструвати змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 1,2%, китайський CSI 300 додав 0,13%, японський Nikkei 225 знизився на 0,19%. EuroStoxx 50 падає на 1,71%.

Апетит до ризику підвищується. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,52%. Ціна на ф'ючерс Brent становить понад $79,5 за барель. Золото торгується біля позначки $1742 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4420-4470 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс споживчої довіри від Conference Board. Консенсус очікує на невелике (менш ніж на один пункт) поліпшення показника - до 114,5 пункту, що може свідчити про невелике відновлення споживчого оптимізму.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на один пункт, до 60, відображаючи зростаюче занепокоєння інвесторів.

Технічна картина

Напередодні S&P 500 закріпився вище 50-денної ковзної середньої, підтвердивши короткостроковий розворот. RSI залишається вище рівня 50 пунктів, сигналізуючи про перехоплення ініціативи «биками». У той же час MACD як і раніше знаходиться на негативній території, тому ризики корекції зберігаються.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»