Ринок США: огляд і прогноз на 29 червня. Інвестори оцінюють можливості продовження зростання

Ринок напередодні

На торгах 28 червня американські індекси продемонстрували змішану динаміку. S&P500 виріс на 0,23%, до 4291 пункту, Nasdaq піднявся на 0,98%. Обидва оновили історичні максимуми. У той же час Dow Jones опустився на 0,44%. З секторів, що входять до індексу широкого ринку, краще за інших виглядали ІТ (+1,11%) і комунікації (+0,82%). Аутсайдером на тлі корекції нафтових цін став енергетичний сектор (-3,33%). Фактор зростання продовжує лідирувати на тлі зниження прибутковості трежеріс.

Новини компаній

Intellia Therapeutics (NTLA: +50,2%) продемонструвала позитивні результати першої фази випробувань терапевтичної методики CRISPR для лікування ATTR.

Coinbase (COIN: +9,9%) вперше після встановлення такої вимоги в 2019 році отримала від німецького регулятора ліцензію на зберігання криптовалюти.

FAA заявила, що Boeing (BA: -3,4%) зможе сертифікувати лайнер 777X не раніше середини 2023 року, що підтвердило припущення менеджменту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. В полі зору інвесторів залишається обговорення інфраструктурних реформ в США. Президент Байден 26 червня відмовився від ідеї об'єднання проекту, виробленого представниками обох партій Конгресу (передбачає фінансування в обсязі $1,2 трлн), з програмою, запропонованою демократами (передбачає більший обсяг інвестицій). У результаті, швидше за все, буде прийнятий компромісний варіант законопроекту. Його додаткове фінансування під питанням, оскільки демократи не визначилися ні з об'ємом, ні з джерелом грошових надходжень на реалізацію реформ. Проект, який передбачає фінансування в обсязі $1,2 трлн, не передбачає введення нових податків, а програма демократів може включати підвищення ставки корпоративного податку і податку для громадян з високими доходами.

Також у фокусі уваги залишається поширення штаму COVID-19 «дельта». У Великобританії ця модифікація коронавірусу викликала новий сплеск захворюваності. 90% випадків зараження в країні припадає на штам «дельта», хворіють переважно молоді люди, які раніше не входили до груп ризику. У деяких країнах вже поновлюються карантинні обмеження. У США «дельта» фіксується у 20% повторно заражених.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,94%, китайський CSI300 знизився на 1,17%, а японський Nikkei225 втратив 0,81%. EuroStoxx50 зростає на 0,29%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,47%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається нижче $74 за барель. Золото торгується поблизу $1770 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4260-4310 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс споживчої впевненості за червень. Консенсус-прогноз передбачає його зростання до 119 пунктів з 117,2 в травні. Позитивна динаміка показника буде свідчити про зміцненні впевненості споживачів у благополучному положенні економіки США.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 45 зі 100, відображаючи побоювання інвесторів з приводу поширення нового варіанту вірусу і реакцію на нові економічні реалії після зміни риторики ФРС з ультрам'якої на «яструбину».

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор RSI продовжує вказувати на перевагу «биків», потенціал для подальшого зростання зберігається. Індикатор MACD перейшов на позитивну територію і продовжує рухатися вгору, що є позитивним сигналом. Найближчий опір для S&P500 розташовується на рівні 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»