Ринок США: огляд і прогноз на 29 липня. Інвестори не реагують на підсумки засідання FOMC

Ринок напередодні

Торги 28 липня американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. S&P500 скоротився на 0,02%, залишившись на рівні 4401 пункту, Nasdaq виріс на 0,7% за рахунок рекордних квартальних результатів AAPL, GOOGL і MSFT, а Dow Jones втратив 0,36%. Секторальна динаміка також виявилася скромною. Краще за всіх виглядали нафтогазові компанії (+0,97%), серед аутсайдерів опинилися сектори нециклічних споживчих товарів (-0,87%) і комунальних послуг (-0,69%).

Новини компаній

Авіабудівна компанія Boeing (BA: +4,2%) представила гідні квартальні результати. Аналітики відзначають поступове відновлення галузі після спаду внаслідок пандемії.

Alphabet (GOOGL: +3,2%) представила звітність за квартал вище очікувань. Позитивна динаміка простежується по всіх сегментах, особливо в напрямку цифрової реклами.

Фінансові результати Apple (AAPL: -1,2%) перевершили очікування. Основним драйвером зростання стали продажі iPhone. Але інвесторів турбує триваюча проблема порушення ланцюжка поставок.

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. На майбутніх торгах, як очікується, інвесторами будуть відіграватися значущі події, що відбулися напередодні.

Вчорашнє засідання FOMC не принесло сюрпризів: ставка була збережена на рівні 0-0,25%. Крім того, регулятор продовжить викуповувати активи до тих пір, поки не побачить істотного прогресу макроекономічних показників. Позиція регулятора з приводу інфляції також залишилася незмінною: поточні високі показники він вважає тимчасовим фактором. Крім того, члени FOMC не почали обговорювати можливе посилення ГКП, при цьому навіть не відзначалося натяків на те, що це питання буде розглядатися найближчим часом. Ринки практично не відреагували на оприлюднення підсумків зустрічі, тому сьогодні, імовірно, мають бути спокійні торги.

У фокусі уваги інвесторів як і раніше залишається публікація корпоративних звітів, які виявляються дуже сильними і рекордно б'ють ринкові очікування. При цьому важливим негативним фактором у багатьох галузях залишається вплив інфляції на витрати і ціни.

Напередодні Білий дім і представники обох партій досягли угоди за основними пунктами інфраструктурного пакету обсягом $550 млрд.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 3,3%, китайський CSI300 піднявся на 1,89%, японський Nikkei225 додав 0,74%. EuroStoxx50 зростає на 0,33%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка 10-річних трежеріс тримається поблизу 1,25%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується поблизу $75 за барель. Золото зростає до $1817 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4370-4420 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні вийдуть дані по числу заявок на одержання допомоги по безробіттю: очікується, що вони складуть 380 тис. проти 419 тис. періодом раніше. Також сьогодні буде опублікований індекс незавершених продажів на ринку нерухомості за червень. Очікується, що приріст досягне 0,3% м/м проти 8% м/м в травні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 51 пункту, що свідчить про відсутність суттєвих змін в настроях інвесторів і мінімальну реакцію ринку на новини від ФРС.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку консолідувався у вузькому діапазоні. Індикатор RSI продовжує формувати потрійну «ведмежу» дивергенцію, погрожуючи короткостроковою корекцією. Найближча підтримка розташована поблизу трендової лінії на рівні 4300-4320 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»