Ринок США: огляд і прогноз на 3 червня. Ринки обирають напрямок руху

Ринок напередодні

2 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,14%, до 4208 пунктів, Nasdaq збільшився на 0,14%, а Dow Jones додав 0,07%. Сектори S&P500 продемонстрували змішану динаміку. Лідерами зростання стали енергетичні компанії (+1,74%) на тлі підвищення цін на нафту. Сектори нерухомості (+1,41%) і комунальних послуг (+0,5%) також закрилися в плюсі. ІТ-сектор додав 0,62% за рахунок апаратного сегмента. Гірше за ринок виглядав сектор сировини і матеріалів (-0,94%) через низькі показники виробників хімікатів і промислових металів.

Новини компаній

Constellation Pharmaceuticals (CNST: +65,9%) буде поглинена німецькою MorphoSys (MOR) у третьому кварталі 2021-го. Сума операції складе $1,7 млрд (тобто $34 за акцію), при цьому вона в повному обсязі фінансуватиметься за рахунок власних коштів. Премія до ціни закриття вівторка досягла 68%.

Другим за величиною акціонером Dropbox (DBX: +3,9%) став хедж-фонд Elliott Management. Найбільшою часткою в компанії володіє її CEO Дрю Х'юстон.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Американські індекси зберігають позиції поблизу історичних максимумів. Протягом вчорашньої торгової сесії відзначалася висока активність інвесторів з форуму WallStreetBets на платформі Reddit. Метою роздрібних трейдерів знову стали акції з великими короткими позиціями, серед яких значне зростання продемонстрували AMC (AMC: +95%), Bed Bath & Beyond (BBBY: +62%), PetMed Express (PETS: +58%) і деякі інші. Постраждалих «ведмедів» цього разу виявилося набагато менше, ніж на початку року, оскільки багато шортів були відкриті ще після лютневого ралі, а з тих пір акції, які вчора потрапили в поле зору WSB, демонстрували переважно негативну динаміку. Як наслідок, багато спекулянтів виявилися готовими до корегування своїх позицій.

Темпи вакцинації в США стрімко знижуються. Середня кількість щеплень за останні сім днів склала 1,1 млн, що відповідає рівням кінця січня 2021 року. Попит на добровільну вакцинацію згасає в міру збільшення числа щеплених громадян і зниження захворюваності на СOVID-19 в США. Для досягнення мети Байдена по вакцинації 70% населення до 4 липня вводяться додаткові стимулюючі заходи, такі як безкоштовний догляд за дітьми щеплених батьків, а також розіграші та лотереї для вакцинованих громадян.

Азіатські фондові майданчики на торгах у середу продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 1,25%, китайський CSI300 знизився на 0,66%, а японський Nikkei225 виріс на 0,39%. EuroStoxx50 падає на 0,15%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,59%. Ціна на ф'ючерс на нафту Brent перевищує $71 за барель. Золото коливається поблизу $1900 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4180-4230 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості нових заявок на допомогу з безробіття в США за минулий тиждень. Загальноринковий прогноз передбачає зниження їх кількості з 406 тис. до 397,5 тис.

Також у фокусі уваги інвесторів знаходиться індекс менеджерів з постачання для невиробничої сфери США від ISM за травень. Згідно до консенсусу, індикатор збільшиться до 63 у порівнянні з 62,7 у квітні. Особливу увагу слід звернути на компонент зайнятості, оскільки опублікований тижнем раніше індекс зайнятості у виробничому секторі від ISM виявився нижчим за очікування. Таким чином, можливо, прогноз ринку необґрунтовано позитивний.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Макростатистика продовжує чинити тиск на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у довгостроковому висхідному тренді. Напередодні був протестований рівень історичного максимуму в 4238 пунктів. Різкий відскік вниз від цієї позначки створює потенціал для формування патерну «подвійна вершина», що може призвести до короткострокової корекції. Ключовою підтримкою виступає рівень 4180 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»