Ринок США: огляд і прогноз на 3 вересня. У фокусі уваги – дані по зайнятості за серпень

Ринок напередодні

На торгах 2 вересня американські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Індекс S&P500 підвищився на 0,28%, до 4536,95 пункту. Dow Jones додав 0,37%, Nasdaq піднявся на 0,14%. У лідерах зростання опинилися енергетичні компанії (+2,53%), а також сектор охорони здоров'я (+1,08%). Гірше ринку виглядали представники секторів комунікацій (-0,7%) і циклічних споживчих товарів (-0,07%).

Новини компаній

Quanta Services (PWR: +12,1%) придбаває Blattner Holding Company, що займається інфраструктурою поновлюваних джерел енергії.

Baxter International (BAX: +4,5%) має намір за $10,5 млрд купити виробника медичного обладнання Hill-Rom Holdings.

Hormel Foods (HRL: -4,6%) представила неоднозначну звітність за другий квартал.

Ми очікуємо

Сьогодні у фокусі уваги інвесторів будуть дані по ринку праці за серпень. Публікація повинна прояснити ступінь негативного впливу чергової хвилі епідемії на економічну активність в США. Статистика зайнятості залишається важливим орієнтиром для ФРС при визначенні термінів згортання стимулюючих заходів.

Консенсус Dow Jones передбачає появу в серпні 720 тис. нових робочих місць поза сільським господарством. Незважаючи на досить оптимістичний прогноз, це значення істотно нижче зафіксованих у липні 943 тис. Загальноринкові очікування також припускають зниження рівня безробіття з 5,4% до 5,2% при зростанні середньої погодинної зарплати на 0,3% м/м і 4% р/р.

Нагадаємо, що тиждень тому голова ФРС Джером Пауелл допустив, що програму QE почнуть згортати вже в цьому році. Однак, за словами глави регулятора, для цього кроку необхідний більш явний прогрес на ринку праці. Від сьогоднішніх даних по зайнятості багато в чому будуть залежати підсумки засідання ФРС, наміченого на 22 вересня.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,9%, китайський CSI300 впав на 0,54%, японський Nikkei225 виріс на 2,05%. EuroStoxx50 опустився на 0,31%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,29%. Ціна на ф'ючерс Brent підвищується до $73,31 за барель. Золото торгується біля позначки $1812 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4500-4570 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по рівню безробіття в США за серпень. Консенсус передбачає скорочення показника з липневих 5,4% до 5,2%.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 64 пунктів, відображаючи оптимістичні очікування щодо даних по ринку праці.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Напередодні бенчмарк досяг нового історичного максимуму. Зростання на короткостроковому горизонті може продовжитися, оскільки індикатори RSI і MACD підтримують покупців. Найближча мета «биків» - рівень 4570 пунктів, де пролягає верхня межа тренда.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»