Ринок США: огляд і прогноз на 30 червня. Макростатистика на стороні "биків"

Ринок напередодні

Торги 29 червня на американських фондових майданчиках завершилися переважно в зеленій зоні, хоча динаміка провідних індексів була скромною. S&P500 виріс на символічні 0,03%, однак оновив історичний максимум, досягнувши 4292 пунктів. На ті ж 0,03% піднявся і Dow Jones. Nasdaq додав 0,19%. Лідерами зростання стали ІТ-компанії, що додали 0,7% в основному завдяки підвищенню котирувань Apple і виробників напівпровідників. Гірше за ринок виглядав сектор комунальних послуг (-1,65%).

Новини компаній

Cerevel Therapeutics (CERE: +136,2%) просунулася у створенні ліків від шизофренії.

Morgan Stanley (MS: +3,4%) повідомив про підвищення розміру дивідендів за квартал на 100%, а також анонсував зворотний викуп акцій в обсязі $12 млрд протягом наступних 12 місяців.

Intel (INTC: -1,3%) заявила про перенесення запуску виробництва процесорів Xeon з поточного року на перший квартал 2022.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку: Азія рухається різноспрямовано, Європа в червоній зоні, ф'ючерс на S&P500 знижується слідом за європейськими індексами.

Акції «зростання» продовжують виступати краще акцій «вартості» після зворотної динаміки, що спостерігалася минулого тижня. Очікуємо на збереження протистояння між двома видами паперів на тлі новин і макроданих, що стосуються темпів відновлення економіки, а також політики ФРС. Дані щодо безробіття і динаміки числа зайнятих в несільськогосподарському секторі США, вихід яких запланований на цю п'ятницю, можуть певною мірою вплинути на риторику ФРС. Сьогодні фокус уваги інвесторів буде спрямовано на дані щодо зайнятості у несільськогосподарському секторі США від ADP та індекс незавершених продажів на ринку нерухомості США за червень.

Напередодні вихід сильних даних щодо індексу споживчої довіри (максимум з лютого 2020 року) і поліпшення настрою інвесторів обґрунтувало досягнення індексом S&P500 чергового піка. Знаходження індексу широкого ринку на рівні історичного максимуму в значній мірі відображає очікування з приводу сильних даних компаній за другий квартал.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Гонконгський Hang Seng впав на 0,57%, китайський CSI300 додав 0,65%, а японський Nikkei225 опустився на 0,07%. EuroStoxx50 знижується на 0,85%.

Апетит до ризику зберігається. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,47%. Ціна на ф'ючерс Brent залишається поблизу $74 за барель. Золото падає до $1757 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4270-4320 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо зайнятості у несільськогосподарському секторі США за червень (прогноз: 600 тис. проти 978 тис. минулого місяця), а також індекс незавершених продажів на ринку нерухомості США за червень (прогноз: -0,8% проти -4,4% у травні).

Звіти

Результати за перший квартал представить Constellation Brands (STZ). У релізі може бути відображена динаміка частки ринку компанії в порівнянні з такими її конкурентами, як Boston Beer. Constellation продовжує експансію, одночасно роблячи великі інвестиції в довгостроковий розвиток свого бізнесу. Важливою частиною звіту будуть дані про продажі напоїв під брендом Hard Seltzer, лінійка яких була розширена для подальшого збільшення частки цієї продукції на ринку з поточних 6%.

За другий квартал звітує Micron (MU). Консенсус-прогноз FactSet закладає зростання виручки одного з лідируючих виробників елементів пам'яті DRAM і NAND на рівні 32,7%, до $7,2 млрд, при збільшенні non-GAAP EPS більш ніж удвічі, до $1,71. Основним драйвером зростання фінансових показників стане підвищення обсягу поставок елементів пам'яті на тлі високого попиту з боку хмарних і комунікаційних провайдерів, виробників смартфонів, ігрових консолей тощо.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 45 зі 100. Інвестори продовжують оцінювати нові економічні реалії після зміни риторики ФРС з ультрам'якої на «яструбину».

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму на психологічно значимому рівні опору 4300 пунктів. Індикатор RSI продовжує вказувати на перевагу «биків», потенціал для подальшого зростання зберігається. У випадку короткострокової корекції інвесторам варто стежити за підтримкою на рівні 4250 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»