Ринок США: огляд і прогноз на 30 вересня. У пошуках нового вектора руху

Ринок напередодні

На торгах 29 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 виріс на скромні 0,16%, до 4359 пунктів. Dow Jones додав 0,26%, а Nasdaq втратив 0,24%. Серед лідерів зростання виявилися захисні сектори: комунальні підприємства (+1,30%), виробники нециклічних споживчих товарів (+0,87%) і галузь охорони здоров'я (+0,77%). На тлі зниження цін на метали під тиском опинився сектор сировини і матеріалів (-0,39%).

Новини компаній

Dollar Tree (DLTR: +16,5%) анонсувала збільшення програми зворотного викупу акцій на $1,05 млрд і розширення асортименту в магазинах.

Акції Evolent Health (EVH: +7,2%) злетіли після повідомлення Bloomberg про можливе поглинання з боку Walgreens (WBA: +1,3%).

Lucid Group (LCID: +7,1%) анонсувала старт виробництва седана Lucid Air на заводі в Арізоні.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Проте у фокусі уваги інвесторів залишаються питання, пов'язані з підняттям стелі держборгу, прийняттям стимулюючих пакетів, запропонованих демократами, і негативним впливом на економіку зростання цін на енергоносії та обмеження поставок комплектуючих.

Очікується, що сьогодні буде прийнятий окремий законопроект про екстрене фінансування, який дозволить продовжити роботу держорганів до 3 грудня. У той же час невизначеність навколо збільшення стелі боргу зберігається. Голосування в палаті представників з інфраструктурного пакету обсягом $1,2 трлн, який раніше був схвалений Сенатом, може бути перенесено на більш пізній термін через відсутність консенсусу між демократами і республіканцями.

Нафтові котирування напередодні продовжили негативний тренд вівторка на тлі статистики Міненерго США, а ф'ючерси на газ впали майже на 7%. За тиждень, що закінчився 24 вересня, комерційні запаси чорного золота в США виросли на 4,6 млн барелів, резерви нафтопродуктів збільшилися на 6,4 млн. Рівень видобутку продовжив відновлення після урагану «Іда» і підвищився на 0,5 млн барелів на добу, до 11,1 млн. Дані по запасах газу в сховищах США будуть опубліковані сьогодні о 17:30 за київським часом. Консенсус передбачає зростання на 86 млрд кубічних футів, що може чинити додатковий тиск на котирування блакитного палива.

Азіатські фондові майданчики показали різноспрямовану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,36%, китайський CSI 300 виріс на 0,67%, а японський Nikkei 225 втратив 0,31%. EuroStoxx 50 зміцнюється на 0,33%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,54%. Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $78,3 за барель. Золото торгується на рівні $1730 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4350-4400 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікована фінальна оцінка динаміки ВВП США за другий квартал. Консенсус передбачає збільшення показника на 6,6% кв/кв.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 59 пунктів, відображаючи побоювання ринку, пов'язані з ростом прибутковості трежеріс.

Технічна картина

Індекс S&P 500 як і раніше знаходиться нижче 50-денної ковзної середньої. RSI також вказує на тенденцію до зниження. У разі збереження негативного настрою ринку бенчмарк може тестувати рівень локального мінімуму на позначці 4300. У разі пробою цього рівня S&P 500 може продовжити рух до зони підтримки 4230-4260.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»