Ринок США: огляд і прогноз на 4 червня. Байден готовий переглянути корпоративну податкову ставку

Ринок напередодні

3 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,36%, до 4193 пунктів, Nasdaq скорегувався на 1,03%, а Dow Jones знизився на 0,07%. Сектори S&P500 продемонстрували змішану динаміку. Краще за ринок на минулій сесії торгувалися телекоми (+0,52%) і компанії нециклічних споживчих товарів (+0,51%). Драйвером зростання їх котирувань стала публікація двох звітів по ринку праці, які виявилися кращими за очікування інвесторів, бо свідчать про підвищення активності у сфері найму персоналу. У числі аутсайдерів опинилися сектори циклічних споживчих товарів (-1,22%) та ІТ (-0,91%), що частково пояснюється зростаючими інфляційними очікуваннями.

Новини компаній

Автовиробник Ford (F: +7,2%) повідомив про значне збільшення продажів електромобілів: у травні зростання склало 184%.

Постачальник ПЗ для мережевої аналітики Splunk (SPLK: -9,5%) опублікував квартальні результати: виручка виявилася вище консенсусу аналітиків, але менеджмент представив слабший прогноз на другий квартал 2021 року.

Інтегрована компанія в сфері транспортування і переробки нафти EnLink Midstream (ENLC: +13) підвищила прогноз на повний 2021 рік у зв'язку із зростанням цін на сировинні товари, а також посиленням активності виробників.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Американські індекси продовжують демонструвати зниження. Президент Байден готовий переглянути попередню пропозицію про підвищення корпоративної податкової ставки з 21% до 28%. На думку учасників ринку, саме збільшення податкового навантаження є основною перешкодою для того, щоб отримати схвалення республіканців на реалізацію інфраструктурного плану в запропонованому демократами обсязі. За даними The Washington Post, тепер президент рекомендуватиме мінімальну ставку корпоративного податку на рівні 15%.

Крім того, напередодні Джо Байден розпорядився внести зміни до указу минулого президента, який забороняє інвестувати в китайські компанії, які можуть бути пов'язані зі збройними силами КНР. Тепер до цього списку включено 59 підприємств, у тому числі Huawei і три найбільші телекоми: China Mobile Communications, China Unicom і China Telecommunications. Заборона набуде чинності 2 серпня 2021 року, і у американських інвесторів буде один рік, щоб повністю позбутися цих активів. Поправки до указу Трампа були внесені після того, як дві китайські компанії успішно оскаржили це рішення в американському суді.

Азіатські фондові майданчики минулої торгової сесії продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,17%, китайський CSI300 піднявся на 0,51%, а японський Nikkei225 скорегувався на 0,4%. EuroStoxx50 падає на 0,14%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,63%. Ціна на ф'ючерс на нафту Brent перевищує $71,6 за барель. Золото коригується слідом за зростаючою дохідністю трежеріс до $1868 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4170-4220 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості нових робочих місць в неаграрних секторах США за травень. Консенсус-прогноз передбачає зростання показника до понад 650 тис. проти 266 тис. у квітні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 64 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Макростатистика продовжує чинити тиск на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у довгостроковому висхідному тренді. Загроза формування патерну «подвійна вершина» зберігається. Втім, відскік від рівня 4170 напередодні є позитивним сигналом, адже «бики» не готові відступати від області історичного максимуму. Індикатори сигналізують про змішану технічну картину в короткостроковій перспективі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»