Ринок США: огляд і прогноз на 5 жовтня. Хід торгів визначає негативний новинний фон

Ринок напередодні

Торги 4 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні. Індекс S&P 500 знизився на 1,3%, до 4300 пунктів. Dow Jones втратив 0,94%, Nasdaq впав на 2,14%. В лідери зростання знову вирвалися енергетичні компанії (+1,63%) завдяки триваючому «ралі» нафтових котирувань, а також сектор комунальних послуг (+1,38%). В аутсайдерах опинилися емітенти з ІТ-галузі (-2,36%) і телекоми (-2,11%) на тлі збою в роботі сервісів Facebook і триваючого тиску на акції «зростання».

Новини компаній

Veoneer (VNE: +4,8%) буде поглинена Qualcomm (QCOM) і SSW Partners по $37 за акцію при оцінці $4,5 млрд. Ця сума перевищує обсяг попередньої угоди з компанією Magna (MGA).

Pacira BioSciences (PCRX: -13,2%) отримала повідомлення про те, що компанія eVenus Pharmaceutical домагається дозволу FDA на виробництво дженерика препарату Exparel.

Колишній менеджер по продуктах Facebook (FB: -4,9%) заявив, що алгоритми компанії посилюють «злісний контент». Протягом дня спостерігалися глобальні збої в роботі сервісів Facebook.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку після вчорашнього розпродажу. Великі технологічні компанії, що займають майже 25% в індексі S&P 500, знаходяться під тиском у зв'язку з триваючим відтоком капіталу з акцій «зростання» на тлі поступового підвищення прибутковості трежеріс. Крім того, інфляційні побоювання продовжують чинити негативний вплив на ринок, а ціни на нафту долають семирічний максимум на тлі рішення ОПЕК+ продовжувати нарощувати видобуток. Збої в ланцюжках поставок також залишаються однією з основних тем новинних заголовків. Це обумовлює більш стримані прогнози за фінансовими результатами корпорацій напередодні сезону звітності за третій квартал.

Невизначеність щодо можливого підвищення стелі держборгу зберігається. Коментарі міністра торгівлі США не свідчать про ослаблення торгових розбіжностей між Вашингтоном і Пекіном. Геополітичні новини також носять негативний характер: Китай зробив найбільше за останній час вторгнення в повітряний простір Тайваню, звинувативши при цьому США у виникненні напруженості.

Азіатські фондові майданчики на торгах 5 жовтня показали змішану динаміку. Японський Nikkei 225 впав на 2,19%, гонконгський Hang Seng зміцнився на 0,47%, а китайський CSI 300 продемонстрував стабільність. З початку сесії EuroStoxx 50 зростає на 0,35%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,48%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $81,5 за барель. Золото торгується біля $1760 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4275-4325 пунктів.

Звіти

Сьогодні результати за третій квартал представить компанія PepsiCo (PEP). Вона зберегла стійкість завдяки високому попиту на снеки в період пандемії. Це допомогло компенсувати слабкі продажі напоїв, обумовлені припиненням роботи підприємств громадського харчування і розважальних центрів. У міру прогресу прищепної кампанії споживачі частіше проводять вільний час поза домом, тому PepsiCo вдається відновлювати обсяги продажів напоїв.

Стабільно високі результати в сегментах продуктів харчування і прискорення зростання обсягу реалізації напоїв можуть дозволити PepsiCo успішно відзвітувати за третій квартал поточного року, хоча загальна тенденція для галузі змінилася на гірше в порівнянні з ситуацією за квітень-липень. Чергова хвиля пандемії, викликана поширенням штаму «дельта», привела до нових соціальних обмежень. Крім того, тиск на операційні і фінансові результати корпорації надають збої в ланцюжках поставок. Цей фактор зумовив появу дефіциту сировини і готової продукції, а також призвів до зростання витрат на транспортування товарів. Цей негатив, швидше за все, відіб'ється на результатах PepsiCo за третій квартал.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 57, відображаючи несприятливий новинний фон.

Технічна картина

S&P 500 продовжує спадний рух під 50-денною ковзною середньою, опустившись до рівня підтримки 4300 пунктів. Індикатори RSI і MACD все ще вказують на тенденцію до зниження. У разі пробою позначки 4300 котирування можуть спрямуватися до нової підтримки, розташованої в діапазоні 4225-4250.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»