Ринок США: огляд і прогноз на 6 жовтня. Під тиском енергетичної кризи

Ринок напередодні

Торги 5 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. Індекс S&P 500 виріс на 1,05%, до 4346 пунктів. Dow Jones додав 0,92%, Nasdaq піднявся на 1,25%. У лідерах підвищення виявився фінансовий сектор (+1,77%). Відновлювальне зростання продемонстрували телекоми (+1,59) і ІТ-компанії (+1,46%) після падіння в понеділок. В аутсайдерах опинилися емітенти з сектора нерухомості (-0,86%).

Новини компаній

Ocugen (OCGN: +2,7%) уклала дві важливі угоди: з Bharat Biotech і з CanSino Biologics. Перша з них має на увазі спільну розробку та комерціалізацію вакцини Covaxin. Другий контракт спрямований на створення ліків від вікової макулярної дегенерації.

Препарат Moderna (MRNA: +1,9%) пройшов черговий етап узгоджень. Європейське агентство з лікарських засобів дозволило вводити третю дозу вакцини від COVID-19 особам з ослабленим імунітетом старше 12 років не менше ніж через 28 днів після другої ін'єкції.

Lululemon Athletica (LULU: +1,2%) оголосила про збільшення на $500 млн існуючої програми викупу акцій (зі $141,2 млн до $641,2 млн).

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Глобальна енергетична криза продовжує тиснути на фондові індекси. Підвищення вартості енергоносіїв веде до збільшення витрат виробників і знижує темпи економічного зростання. Вартість газу в Європі наблизилася до $1900 за 1 тис. куб. м, підштовхуючи вгору ціни блакитного палива в США. З початку осені котирування газу в Штатах злетіли на 44%, до максимальних позначок з 2014 року. При цьому темпи поповнення резервів з початку вересня перевищують середні п'ятирічні значення, а зростання цін відбувається в період низького попиту на газ.

Котирування чорного золота також демонструють істотне зростання. З початку року ціна на нафту марки Brent підвищилася майже на 60%, досягнувши максимумів з 2018 року. Нафта зростає на тлі зміцнення долара, хоча зазвичай вартість товарних активів і курс американської валюти мають зворотну кореляцію. Індекс DXY, що відображає вартість долара США щодо світових валют, з початку року додав 4,8%.

Азіатські фондові майданчики на торгах 6 жовтня показали негативну динаміку. Японський Nikkei 225 впав на 1,05%, гонконгський Hang Seng знизився на 0,57%. Біржі материкового Китаю закриті на цьому тижні у зв'язку зі святами з нагоди Дня утворення КНР. З початку поточної сесії EuroStoxx 50 втрачає 1,79%.

Апетит до ризику низький. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,53%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $82 за барель. Золото торгується біля $1750 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4250-4325 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані від компанії ADP щодо кількості робочих місць, створених в американській економіці у вересні. Консенсус передбачає прискорення зростання до 475 тис. після збільшення на 374 тис. в серпні.

Звіти

Constellation Brands, Inc. (STZ) сьогодні відзвітує за другий квартал 2022 фінансового року. Ми очікуємо від корпорації зростання основних фінансових показників, хоча кварталом раніше вона несподівано зафіксувала збиток. У той же час, за останні чотири квартали прибуток Constellation в середньому на 14,9% перевищував загальноринкові очікування. Сильні результати компанії дозволяє підтримувати сегмент слабоалкогольних напоїв, який активно розвивається, що обумовлено (серед іншого) великою популярністю у споживачів продукту Hard Seltzer, а також значним збільшенням поставок при скороченні запасів. Незважаючи на успіх стратегії преміалізації, продажі вина та міцного алкоголю у Constellation залишаються невисокими. Основними причинами для цього в першому кварталі поточного фінансового року стали проблеми з поставками і складськими запасами, а також зміни на ринку і перехід компанії на SAP. Ті ж фактори вплинуть на результати Constellation за другий квартал 2022 ф.р.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 57, відображаючи несприятливий новинний фон.

Технічна картина

S&P 500 продовжує знаходитися під 50-денною ковзною середньою, опустившись до рівня підтримки 4300 пунктів. Індикатори RSI і MACD все ще вказують на тенденцію до зниження. У разі пробою рівня 4300 найближча зона підтримки знаходиться в діапазоні 4225-4250. 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»