Ринок США: огляд і прогноз на 7 вересня. Поширення COVID-19 сповільнює відновлення економіки

Ринок напередодні

На торгах 3 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 знизився на 0,03%, до 4535 пунктів. Dow Jones втратив 0,21%, Nasdaq піднявся на 0,21%. Кращу динаміку продемонстрував сектор ІТ (+0,38%) завдяки зростанню в хардверному і напівпровідниковому сегментах. Серед аутсайдерів опинилися сектор комунальних послуг (-0,8%) та галузь сировини і матеріалів (-0,69%) через зниження котирувань сталеливарних і хімічних компаній.

Новини компаній

MongoDB (MDB: +26,3%) відзвітувала краще за очікування по прибутку, виручці і маржинальності. Відзначається позитивна динаміка кількості клієнтів Atlas і позитивний вплив сегмента на маржинальність.

Пекін планує взяти Didi Global (DIDI: +2,4%) під державний контроль. Раніше повідомлялося, що китайські регулятори розглядають можливість придбання компанії державним інвестором.

Forte Biosciences (FBRX: -82,3%) повідомила про те, що друга фаза клінічних випробувань дослідження FB-401 препарату для лікування атопічного дерматиту не показала статистично значущих результатів у досягненні первинної контрольної точки.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів – знову темпи поширення COVID-19 і вплив зростання захворюваності на відновлення світової економіки. Відзначається ослаблення туристичної та відрядної активності, включаючи зниження кількості реєстрацій в аеропортах і бронювань у ресторанах. Це обумовлено переважно скороченням витрат на ділові поїздки та завершенням літнього сезону. Деякі показники ділової активності минулого тижня не виправдали очікувань. Відновлення економіки США як і раніше багато в чому залежить від темпів вакцинації, оскільки висока частка щепленого населення знижує ризики повторного введення жорстких карантинних обмежень. На цьому тлі Goldman Sachs знизив прогноз по зростанню ВВП США в 2021 році з 6% до 5,7%, відзначаючи скорочення споживчих витрат внаслідок зростання числа заражень.

Ще один важливий новинний фактор - триваючі переговори щодо пакету інфраструктурних витрат. Консенсусу досягти поки не вдається, тому прогресистам, можливо, доведеться пом'якшити програму підвищення податків, особливо щодо податку на приріст капіталу і міжнародного податку. Це може призвести до зменшення пакета витрат від демократів або до того, що він буде фінансуватися за рахунок залучення більш значного обсягу запозичень.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng піднявся на 0,85%, китайський CSI 300 виріс на 1,2%, японський Nikkei 225 додав 0,86%. EuroStoxx 50 опустився на 0,21%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,32%. Ціна на ф'ючерс Brent утримується вище $72 за барель. Золото торгується біля позначки $1817 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4510-4560 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance утримується на рівні 64 пункти, відображаючи невизначеність з приводу темпів відновлення економіки.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у висхідному тренді. Індикатори RSI і MACD свідчать про ініціативу покупців. На короткостроковому горизонті висхідний рух може продовжитися. «Бики» будуть прагнути до мети 4600 пунктів. Нижня межа тренда збігається з 50-денною ковзною середньою, що є найближчим рівнем підтримки.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»