Ринок США: огляд і прогноз на 7 жовтня. Сенату вдалося заспокоїти інвесторів

Ринок напередодні

Торги 6 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися переважно в зеленій зоні. Індекс S&P 500 збільшився на 0,41%, до 4364 пунктів. Dow Jones додав 0,3%, Nasdaq піднявся на 0,47%. У лідерах зростання опинилися захисні сектори комунальних послуг (+1,54%), нециклічних споживчих товарів (+1%) і нерухомості (+0,98%). Аутсайдерами стали енергетичні компанії (-1,05%) під впливом зниження цін на нафту.

Новини компаній

Акції Affirm (AFRM: +20%) зросли після заяви Target (TGT) про те, що фінтех стане одним з партнерів мережі, які дозволяють клієнтам «купувати зараз, а платити потім».

Вакцинація препаратом Moderna (MRNA: -8,9%) була припинена в Швеції для молодих людей (народжених в 1991-му і пізніше) через підвищений ризик розвитку побічних ефектів, пов'язаних з серцем.

Southwest Gas (SWX: -3,4%) заявила про те, що має намір придбати Questar Pipelines у компанії Dominion Energy (D) за $2 млрд, хоча це суперечить думці одного з інвесторів зі значною часткою в капіталі SWX.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку на фоні прогресу в переговорах щодо підвищення стелі держборгу США. Демократи планують прийняти пропозицію лідера сенатської меншості МакКоннелла про короткострокове (до листопада) коригування ліміту запозичень, але на фіксовану суму, яка залишається предметом обговорення. За словами МакКоннелла, голосування може бути проведено вже сьогодні. При цьому в довгостроковій перспективі демократи продовжують наполягати на двопартійному вирішенні цього питання, до якого сенатори повернуться ближче до зими, оскільки термін дії закону про тимчасове фінансування спливає 3 грудня.

Відзначається ослаблення геополітичної напруженості, оскільки спостерігаються ознаки того, що Пекін і Вашингтон мають намір продовжувати діалог. Напередодні країни домовилися про зустріч своїх лідерів, яка відбудеться до кінця поточного року. Ринок очікує, що голови держав обговорять ситуацію навколо Тайваню, а також торкнуться теми затухаючого кредитного імпульсу, боргових проблем Evergrande, енергетичної кризи і регулятивних обмежень.

Азіатські фондові майданчики на торгах 6 жовтня показали позитивну динаміку. Японський Nikkei 225 піднявся на 0,54%, гонконгський Hang Seng виріс на 3,07%. Біржі материкового Китаю закриті на цьому тижні у зв'язку зі святкуванням Дня утворення КНР. З початку поточної сесії EuroStoxx 50 зміцнюється на 1,5%.

Апетит до ризику низький. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,52%. Ціна на ф'ючерс Brent знизилася до $80,3 за барель. Золото торгується біля позначки $1761 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4350-4400 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 58, відображаючи оптимізм інвесторів, пов'язаний з прогресом в переговорах по стелі держборгу.

Технічна картина

S&P 500 продовжує знаходитись під 50-денною ковзною середньою, знайшовши підтримку на рівні 4300 пунктів. Індикатори RSI і MACD вказують на затухання спадної тенденції. Бенчмарк може продемонструвати відскік від рівня підтримки і відновити висхідний рух в напрямку 50-денної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»