Ринок США: огляд і прогноз на 8 червня. У фокусі переговори Байдена з республіканцями

Ринок напередодні

7 червня американські фондові майданчики закрилися змішано. Індекс S&P 500 знизився на 0,08%, до 4227 пунктів, Nasdaq піднявся на 0,49%, а Dow Jones просів на 0,36%. У секторальної розбивці найкраще себе почували представники нерухомості (+ 0,92%) і телекоми (+ 0,47%). У числі аутсайдерів опинилися сектор сировини і матеріалів (-1,23%) і промислові компанії (-0,69%), що в значній мірі було обумовлене публікацією слабких даних по китайському експорту та імпорту. У фокусі уваги інвесторів залишаються податкова реформа і інфраструктурний проект Байдена.

Новини компаній

Biogen (BIIB: + 38,3%) отримала схвалення від FDA на запуск у виробництво препарату для лікування хвороби Альцгеймера. Позитивне рішення в такому питанні було вперше прийнято починаючи з 2003 року.

U.S. Concrete (USCR: + 29,3%) буде придбана компанією Vulcan Materials (VMC). Вартість операції оцінюється в $ 1,29 млрд, вона повинна завершитися в другому півріччі 2021 року.

Macquarie Infrastructure (MIC: + 10,9%) анонсувала угоду про продаж свого бізнесу Atlantic Aviation за $ 4,6 млрд компанії KKR & Co Inc. (KKR). Операція буде закрита в четвертому кварталі 2021-го.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Азіатські і європейські індекси рухаються різноспрямовано, ф'ючерс на S & P 500 йде вниз.

У фокусі уваги інвесторів як і раніше - потенційне підвищення податкової ставки на доходи корпорацій. Крім того, стурбованість учасників ринку викликає можливість посилення монетарної політики ФРС. За заявою Джаннет Йеллен, таке рішення позитивно позначиться на економіці США. Міністр фінансів також зазначила, що в поточному році темпи зростання цін можуть скласти 3%, але регулятор як і раніше вважає, що сплеск інфляції носить тимчасовий характер.

На цьому тижні повинні поновитися переговори Джо Байдена з сенатором від республіканців Шеллі Мур Капіто з приводу інфраструктурного пакету. Президент, швидше за все, буде наполягати на більш широку програму, що включає інвестиції не тільки в фізичну інфраструктуру, але і в сектор відновлюваної енергетики, а також в інші проекти. Республіканці, в свою чергу, підготували нову пропозицію, яке буде анонсовано сьогодні.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс знижується до 1,56%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається нижче $ 71 за барель. Золото торгується поблизу $ 1 893 за тройську унцію.

Очікується, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4200-4250 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зростає до 66 з 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція також залишається у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P 500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Торгова сесія напередодні завершилася без значних змін. Індикатор RSI продовжує вказувати на відносну силу «биків», а MACD залишається на позитивній території. У короткостроковій перспективі можна очікувати відновлення історичного максимуму і висхідний рух до рівня 4250 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»