Ринок США: огляд і прогноз на 8 вересня. Інвесторів турбує стан економіки США і скорочення QE

Ринок напередодні

На торгах 7 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 знизився на 0,34%, до 4520 пунктів. Dow Jones втратив 0,76%, Nasdaq піднявся на скромні 0,07%. Відзначалося перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання». Кращу динаміку продемонстрував сектор комунікацій (+0,45%). Серед аутсайдерів опинилися промислові (-1,77%) і комунальні компанії (-1,37%).

Новини компаній

Columbia Property Trust (CXP: +15,2%) буде поглинена фондом PIMCO за $3,9 млрд до кінця року. Премія до ціни закриття в п'ятницю складе 17%.

Відвідуваність кінотеатрів AMC Entertainment Holdings (AMC: +8,7%) за минулі вихідні вперше з початку пандемії перевищила показник 2019 року.

Перебої в роботі торгової платформи Coinbase Global (COIN: -4,2%) на тлі падіння вартості криптовалют у вівторок привели до корекції в котируваннях її паперів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Невизначеність щодо перспектив американської економіки продовжує негативно позначатися на настроях інвесторів. Раніше гравці ринку очікували зростання ВВП США у вересні на тлі повернення школярів і студентів до навчальних закладів, а працівників – у офіси завдяки вакцинації. Однак тепер оптимізм змінився побоюваннями з приводу можливого уповільнення темпів економічного зростання на тлі поширення штаму «дельта». Скоріше за все, хід торгів у середу буде визначатися даними з «Бежевої книги» Федрезерву, яка представляє собою огляд поточної макроекономічної ситуації, складений на підставі документів 12 регіональних банків.

Ще одним випробуванням для економіки стане зниження виплат по безробіттю: додаткових $300 на тиждень позбудуться понад 7,5 млн осіб.

За попередніми даними, інфляція в єврозоні у серпні досягла 3% (максимальне значення за 10 років), що викликає побоювання інвесторів щодо монетарної політики ЄЦБ. Ринок очікує, що на засіданні 9 вересня можуть бути розкриті параметри скорочення програми кількісного пом'якшення в Європі. Позиція європейського регулятора може вплинути на дії ФРС.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,12%, китайський CSI 300 втратив 0,41%, японський Nikkei 225 додав 0,89%. EuroStoxx 50 падає на 1,43%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,37%. Ціна на ф'ючерс Brent знаходиться вище $72 за барель. Золото торгується біля $1800 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4500-4550 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості відкритих вакансій у США в липні. Консенсус передбачає скорочення на 173 тис., до 9,9 млн.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 63 пунктів, відображаючи невпевненість інвесторів щодо темпів відновлення економіки США.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у висхідному тренді. Індикатори RSI і MACD свідчать про ініціативу покупців. На короткостроковому горизонті висхідний рух може відновитися. «Бики» будуть прагнути до мети 4600 пунктів. Нижня межа тренда збігається з 50-денною ковзною середньою, де в даний час розташована найближча підтримка.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»