Ринок США: огляд і прогноз на 8 жовтня. У фокусі уваги - статистика по зайнятості

Ринок напередодні

Торги 7 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. Індекс S&P 500 піднявся на 0,83%, до 4400 пунктів. Dow Jones додав 0,98%, Nasdaq виріс на 1,05%. Краще за ринок торгувалися сектори циклічних споживчих товарів (+1,50%), сировини і матеріалів (+1,35%) і охорони здоров'я (+1,23%). Аутсайдерами стали комунальні компанії (-0,53%).

Новини компаній

Виробник аерокосмічної техніки Rocket Lab USA (RKLB: +10,4%) зробить запуск нового орбітального супутника NASA на ракеті-носії Electron в середині 2022 року.

Технологічна платформа Applovin (APP: +10,3%) перекуповує рекламну компанію MoPub у Twitter за $1,05 млрд.

Emerson Electric веде переговори з Aspen Technology (AZPN: +9,7%) щодо можливого злиття програмних активів.

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики демонструють найкращий тиждень з початку вересня. Оптимізму «биків» сприяє тимчасове підвищення стелі держборгу США і зменшення ризику дефолту, а також зниження цін на природний газ. Напередодні Сенат прийняв законопроєкт про продовження фінансування держорганів до 3 грудня за рахунок додаткових позикових коштів у розмірі $480 млрд. Такий захід тимчасово послаблює напруженість на ринках, однак варто звернути увагу на те, що кардинальне рішення по ліміту держборгу має бути прийнято приблизно в той же час, що і з питання про державне фінансування. Крім того, поточна ситуація дає демократам можливість пропрацювати деталі запропонованого ними законопроєкту про стимулювання економіки. Не виключено скорочення обсягу пакета до $1,9-2,1 трлн з тим, щоб домогтися згоди помірних демократів Манчіна і Сінема.

Ціновий тиск, викликаний подорожчанням сировинних товарів, перспектива більш жорсткої грошово-кредитної політики і уповільнення темпів зростання в секторі нерухомості Китаю як і раніше створюють ризики для відновлення економіки після пандемії, що викликає занепокоєння в інвесторів. Сьогодні ринки очікують на вихід звіту про зайнятість у США, який, швидше за все, зміцнить очікування того, що ФРС скоро почне скорочувати покупки облігацій.

Азіатські фондові майданчики на торгах показали позитивну динаміку. Японський Nikkei 225 виріс на 1,34%, китайський CSI 300 піднявся на 1,31%, гонконгський Hang Seng додав 0,35%. З початку поточної сесії EuroStoxx 50 втрачає 0,39%.

Апетит до ризику підвищується. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,57%. Ціна на ф'ючерс Brent знаходиться біля позначки $82 за барель. Золото зростає до $1757 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4380-4440 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 59, відображаючи оптимізм інвесторів на тлі прийняття рішення про підвищення стелі держборгу.

Технічна картина

S&P 500 зростає в напрямку до 50-денної ковзної середньої, знайшовши підтримку на позначці 4300 пунктів. Індикатори MACD і RSI ростуть до нейтрального рівня, вказуючи на рівновагу сил «биків» і «ведмедів».

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»