Ринок США: огляд і прогноз на 9 вересня. Макроекономіка турбує покупців

Ринок напередодні

На торгах 8 вересня американські фондові майданчики продемонстрували помірно негативну динаміку. Індекс S&P 500 скоректувався на 0,13%, до 4514 пунктів. Dow Jones знизився на 0,20%, Nasdaq опустився на 0,57%. Лідерами зростання стали сектори комунальних послуг (+1,79%) і нециклічних споживчих товарів (+0,77%). Гірше ринку виглядали енергетична (-1,30%) і обробна (-1,02%) галузі.

Новини компаній

Акції виробника медикаментів Perrigo (PRGO: +9%) злетіли на тлі оголошення про придбання HRA Pharma за $2,1 млрд готівкою.

Постачальник платіжних послуг Global Payments (GPN: +7,2%) має намір купити постачальника рішень для боргів по кредитах MineralTree за $500 млн готівкою.

Девелопер Pulte Group (PHM: -6%) знизив прогноз на третій квартал і за підсумками року через негативний вплив на бізнес збоїв у ланцюжках поставок.

Ми очікуємо

Президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Буллард вважає, що ФРС повинна продовжити реалізацію планів щодо скорочення QE, незважаючи на набагато слабше, ніж очікувалося, зростання зайнятості у несільськогосподарському секторі за серпень. Представник керівництва регулятора зазначив, що число нових робочих місць як і раніше становить в середньому близько 500 тис. на місяць. Визнаючи вплив на економіку поширення штаму COVID-19 «дельта», Буллард вказав і на проблеми з боку пропозиції, серед яких збільшення допомоги з безробіття поряд з надлишковими заощадженнями від стимулюючих заходів. У свою чергу, глава ФРБ Нью-Йорка Джон Вільямс як і раніше розраховує на значне збільшення числа робочих місць і рух зайнятості до максимумів цього року. Вільямс вважає, що скорочення покупок активів доцільно почати до кінця 2021-го.

Дані про кількість відкритих вакансій (JOLTS) за липень суттєво перевершили очікування. Консенсус припускав скорочення показника, а за фактом він виріс на 749 тис. м/м, досягнувши 10,9 млн. Найбільш активна динаміка зафіксована в сегментах охорони здоров'я і соціальних служб, фінансової і страхової сфери, в закладах громадського харчування і низці інших секторів. Деякі з базових показників продовжують демонструвати позитивну динаміку. Більш високі темпи зростання фіксуються в секторах з можливістю переходу співробітників на дистанційний режим роботи.

Азіатські фондові майданчики завершили сесію переважно в мінусі. Гонконгський Hang Seng впав на 2,30%, японський Nikkei 225 опустився на 0,57%, китайський CSI 300 показав нейтральну динаміку. EuroStoxx 50 знижується на 0,42%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,32%. Ціна на ф'ючерс Brent знижується до $72,5 за барель. Золото зростає до $1793 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4500-4550 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття. Консенсус: 335 тис. проти 340 тис. тижнем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 61 пункту через стурбованість інвесторів з приводу уповільнення економіки і майбутнього скорочення QE.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у висхідному тренді. Індикатори RSI і MACD свідчать про ініціативу покупців. На короткостроковому горизонті висхідний рух може відновитися. «Бики» будуть прагнути до мети 4600 пунктів. Нижня межа тренда збігається з 50-денною ковзною середньою, яка виступає найближчим рівнем підтримки.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»