Ринок США: огляд та прогноз. 26 листопада. Нова мутація COVID-19 провокує корекцію

Ринок напередодні

Торги 24 листопада на фондових майданчиках США закінчились без жодної динаміки. S&P 500 піднявся 0,23%, досягнувши 4701 пунктів, Nasdaq додав 0,44%, а Dow Jones втратив 0,03%. У лідерах зростання на тлі публікації позитивної статистики опинився сектор нерухомості (+1,28%). Енергетичні компанії (+0,98%) підтримало посилення попиту на нафту. Для ІТ-сегменту (+0,71%) зростання зумовили успішні корпоративні звіти. В аутсайдери потрапив сектор сировини та матеріалів (-0,74%).

Новини компаній

HP Inc. (HP: 10,1%) прозвітував за третій квартал краще за очікування по виручці, прибутку та грошовому потоку.

Autodesk Inc. (ADSK: -15,5%) погіршила прогнози основних фінансових показників та темпу зростання числа нових рахунків.

Gap Inc. (GPS: -24,1%) відзвітувала за третій квартал зниженням виручки та зафіксувала збиток через збої в ланцюжках поставок. Прогноз фінансових показників за рік знижено через закриття фабрик у В'єтнамі.

Ми очікуємо

Інвестспільнота стривожена новинами про активне поширення в Ботсвані та ПАР нового штаму COVID-19. Південноафриканська Республіка напередодні зафіксувала 2465 нових випадків зараження, при тому, що за попередні два дні це число не доходило і до 900. У 75% хворих діагностується саме новий штам коронавірусу. У Гонконзі підтвердилися два випадки захворювання на недавно виявлений варіант вірусу.

У зв'язку з цим ЄС та Великобританія призупинили повідомлення з кількома африканськими країнами, ВООЗ анонсувала екстрену нараду, яка відбудеться сьогодні.

Побоювання інвесторів через черговий сплеск захворюваності в Європі та США цієї осені пом'якшували позитивні очікування від кампанії щеплення, а також дані досліджень вже відомих вірусологам штамів COVID-19. З появою нової модифікації вірусу невизначеність знову посилюється, тому інвестори вважають за краще звести до мінімуму придбання ризикових активів. Ф'ючерси на акції США опинилися під тиском, а попит на облігації, навпаки, зростає: ставка 10-річних трежерісів опустилася на 12 б.п., до 1,51%.

Торги 26 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися падінням. Японський Nikkei втратив 2,53%, а китайський CSI 300 та гонконгський Hang Seng знизилися на 0,74% та 2,67% відповідно. Австралійський ASX упав на 1,77%. EuroStoxx 50 з відкриття сесії впав більш ніж на 4%.

Ф'ючерс на Brent падає нижче $80. Золото росте до $1801 за тройську унцію.

На нашу думку, сьогоднішню сесію S&P 500 проведе у діапазоні 4630-4700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 57 пунктів на тлі невизначеності, пов'язаної з виявлення нового штаму COVID-19.

Технічна картина

Напередодні Дня Подяки S&P 500 закрився на позитивній території. Найближчий опір для нього розташований близько 4720 пунктів, найближча підтримка знаходиться на позначці 4630 пунктів. Індикатор RSI наблизився до зони перекупленості, відобразивши короткостроковий оптимізм учасників торгів, а MACD свідчить про зниження активності покупців.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»