Ринок США: огляд та прогноз на 1 листопада. Торги пройдуть у режимі очікування

Ринок напередодні

Сесія 29 жовтня на основних американських фондових майданчиках завершилась у зеленій зоні. Індекс S&P 500 виріс на 0,19%, до 4605 пунктів, Nasdaq додав 0,33%, а Dow Jones піднявся на 0,25%. У плюсі ​​закрилися всі сектори на чолі з індустрією охорони здоров'я (+0,95%), яку підтримала відсутність прогресу в обговоренні законодавцями США щодо регулювання цін на рецептурні препарати. В аутсайдерах опинився сектор нерухомості (-1,19%) через слабкість офісного сегменту.

Новини компаній

Виручка, прибуток на акцію та операційна рентабельність AbbVie (ABBV: +4,6%) за третій квартал перевищили очікування за рахунок сильних результатів напрямків імунології, неврології та естетичної хірургії. Поліпшено річний прогноз EPS.

Zendesk (ZEN: -14,5%) має намір придбати Momentive, це не зустріло схвалення в інвесторів, які не впевнені у стратегічних перспективах об'єднання.

Результати Amazon.com (AMZN: -2,2%) виявилися гіршими за прогнози через проблеми з ланцюжками поставок і непросту ситуацію на ринку праці.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Ухвалення проєкту інфраструктурних реформ у Конгресі затягується. Заплановане на 1 листопада засідання комітету палати представників щодо регламенту відстрочено, щоб надати законодавцям додатковий час на переговори. Прогресисти 28 жовтня зірвали голосування щодо «двопартійного» інфраструктурного пакету, зажадавши додаткових гарантій щодо плану соціальних витрат обсягом $1,75 трлн. Напередодні демократи просунулися в обговоренні низки спірних питань, проте до голосування в палаті представників прогресисти мають намір заручитися підтримкою сенаторів Синема та Манчіна, щоб виступити єдиним фронтом.

Ключовою подією цього тижня стане засідання FOMC, на якому, як очікується, буде оголошено про терміни початку та параметри згортання QE. Припускаємо, що скорочення обсягу купівлі активів стартує в середині листопада і становитиме $15 млрд на місяць. Таким чином, програма буде повністю завершена у червні 2022 року. Глава регулятора Джером Пауелл, швидше за все, знову відзначить різницю між рішенням про скорочення кількісного пом'якшення та перехід до жорсткої монетарної політики, а також вкаже на тимчасовий характер розгону інфляції. У той же час не виключено, що прогноз високої інфляції буде зроблений на більш тривалий період через труднощі в ланцюжках постачання. Низка представників керівництва ФРС, включаючи Пауелла, нещодавно визнали, що інфляційний тиск може зберігатися довше, ніж передбачалося спочатку. Також цікавою буде думка регулятора щодо виходу на повну зайнятість після пандемії.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 1 листопада різноспрямовано. Гонконзька Hang Seng опустилася на 0,88%, китайська CSI 300 втратила 0,37%, японська Nikkei 225 піднялася на 2,61%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,73%.

Ціна на ф'ючерс Brent коливається на рівні $84,4 за барель. Золото торгується на рівні $1788 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4575-4625 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 58, відображаючи спокійний фон новин.

Технічна картина

S&P 500 закріпився вище за відмітку в 4600 пунктів. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про сильні позиції «биків», а RSI залишається поблизу зони перекупленості. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, але зростання уповільнюється, що відкриває можливість для короткострокової корекції. Найближча підтримка розташована в області 50-денної ковзної середньої в діапазоні 4450-4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»