Ринок США: огляд та прогноз на 1 лютого. «Бики» та «ведмеді» зберігають паритет

Ринок напередодні

Торги 31 січня на американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 1,89%, до 4516 пунктів, Dow Jones додав 1,17%, а Nasdaq злетів на 3,41%. Усі сектори S&P 500 продемонстрували позитивну динаміку, а в лідери зростання вийшли представники циклічних споживчих товарів (+3,81%), ІТ (+2,68%) та комунікацій (+2,40%).

Новини компаній

Інтернет-сервіс Angi, Inc. (ANGI: +10%) уклав контракт на обслуговування клієнтів майже 4 тис. магазинів Walmart Inc. (WMT: 1,67%). Партнерство дозволить покупцям купувати та замовляти онлайн послуги з доброустрою, ремонту та технічного обслуговування свого житла.

LXP Industrial Trust (LXP: +3,3%) отримало пропозицію Land & Buildings Investment Management про покупку за ціною близько $16 за акцію.

Sony Interactive Entertainment LLC, дочірня структура Sony Group Corporation (SONY: +2,74%), купує студію Bungie, Inc. за $3,6 млрд.

Ми очікуємо

У фокусі уваги учасників торгів не лише публікації квартальних звітів, а й релізи макроекономічної статистики. Цього тижня вийдуть дані індексу менеджерів із закупівель (ISM) у секторі виробництва та сфері послуг. Прогноз передбачає деяке уповільнення зростання обох показників під впливом чергової хвилі пандемії. Інвесторів цікавить насамперед січневий звіт з ринку праці, хоча плани ФРС щодо посилення грошово-кредитної політики він не змінить. Очікується, що за перший місяць року поза сільським господарством було створено 178 тис. робочих місць, при тому, що у грудні цей показник дорівнював 199 тис.

Зберігають актуальність також питання зміни податково-бюджетної політики. На думку експертів Goldman Sachs, якщо жоден із пунктів витрат програми Build Back Better (BBB) ​​не буде прийнятий, тобто фіскальна підтримка буде обмежена вже реалізованими заходами, зростання ВВП США уповільниться більш ніж на 0,5 п.п. у 2022 році та більш ніж на 0,25 п.п. 2023-го. Затягування ухвалення BBB або відмова від цієї програми забезпечить деяку відстрочку на податковому фронті, оскільки очікувалося, що зміни скоригують прибутки компаній із S&P 500 на 2–3%. Водночас WSJ зазначає, що низку компаній не влаштовує неучасть США у глобальній податковій угоді, оскільки це може призвести до подвійного оподаткування. Також видання повідомляє про готовність Демократичної партії прийняти програму у тому вигляді, в якому вона влаштувала б сенатора Джо Манчіна, який вимагає змінити параметри закладених у ній соціальних виплат.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії сьогодні не торгуються через новорічні свята. Японський Nikkei виріс на 0,28%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів піднявся на 1,21%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $89,5 за барель. Ціна на золото становить $1802,4 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4421-4609 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 56 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 піднявся вище 200-денної ковзної середньої, до рівня Фібоначчі 0,5. Ймовірно, найближчими днями індекс коливатиметься між цими рівнями. RSI продовжує зростання, але залишається нижче 50 пунктів, сигналізуючи про рівні сили «биків» та «ведмедів». Індикатор MACD вказує на завершення низхідного руху, але сигналу до розвороту поки що немає. Найближча підтримка знаходиться в області 200-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»