Ринок США: огляд та прогноз на 10 червня. Дані інфляції стримують активність покупців

Ринок напередодні

Сесію 9 червня основні американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. S&P 500 впав на 2,38%, закрившись на позначці 4018 пунктів. Індекси Nasdaq та Dow Jones скоротилися на 2,75% та 1,94% відповідно. Усі 11 секторів у складі S&P 500 закрилися на негативній території. Найгірше виглядали телекоми (-2,75%) та ІТ-компанії (-2,72%).

Новини компаній

Акції китайської Alibaba (BABA: -8,13%) впали після заяви її дочірньої компанії Ant Group про відмову провести IPO найближчим часом.

Суд не прийняв рішення щодо JetBlue Airways (JBLU: -3,87%) та переніс засідання на 26 вересня. Компанія звинувачується в участі у «північно-східному альянсі», встановлюючи найвищі ціни в аеропортах на північному сході країни.

У State Street Corporation (SST: -1,3%) спростували чутки про бажання придбати швейцарського Credit Suisse.

Ми очікуємо

Попри попередні оцінки аналітиків, ЄЦБ зберіг нульову ключову ставку. Перше підвищення, згідно з заявою самого регулятора, становитиме 0,25% і, найімовірніше, відбудеться в липні, після чого можна очікувати більш агресивних дій, починаючи з осені. Однак Deutsche Bank, Morgan Stanley та Goldman Sachs прогнозують жорсткіший сценарій, припускаючи, що в 2022 році ЄЦБ двічі підвищить ставку на 0,5% і продовжить посилювати монетарні умови надалі. Загалом рішення регулятора визначатимуться динамікою інфляції. У квітні темпи зростання цін у єврозоні вже досягли рекордних за останні десять років 7,5% у річному обчисленні. Головною причиною залишається різке підвищення вартості енергоносіїв та продовольства, і ми вважаємо, що найближчим часом коригування на товарно-сировинних ринках не станеться. У зв'язку з розгоном інфляції ЄЦБ переглянув прогноз цього показника на 2022 рік з 5,1% до 6,8%, а також знизив оцінку зростання ВВП з 3,7% до 2,8%.

Вранці 10 червня також вийшли дані інфляції за травень у Китаї, які відобразили невелике зниження індикаторів. Індекс цін виробників склав 6,4%, збігшись з очікуваннями, проти 8,0% у квітні. Індекс споживчих цін залишився на рівні 2,1% проти очікувань 2,2%. Зараз, після зняття антиковідних обмежень, виробнича активність у країні почне швидко відновлюватися, що вплине на світовий попит і спровокує подальше зростання цін.

Ставка 10-річних облігацій знизилася на два б.п., до 3,02%, тоді як ставка для «дворічок» склала 2,83%.

Торги 9 червня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 додав 1,52%, гонконзький Hang Seng скоротився на 0,29%, а японський Nikkei 225 скоригувався на 1,49%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $122,7 за барель. Золото торгується по $1848 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4050-4100 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance скоротився на два пункти до 38.

Технічна картина

S&P 500 зафіксував найбільше падіння з 18 травня, втративши все зростання за останні два тижні. Подальшу динаміку широкого ринку визначать дані щодо інфляції за травень, які будуть випущені сьогодні.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»