Ринок США: огляд та прогноз на 10 грудня. Ралі стало на паузу

Ринок напередодні

Торги 9 грудня на американських фондових майданчиках завершились у мінусі. S&P 500 опустився на 0,72%, до 4667 пунктів, Nasdaq втратив 1,71%, а Dow Jones зачинився без змін. Корекцію продемонстрували дев'ять із одинадцяти секторів, що входять до індексу широкого ринку. Лідерами зниження стали представники циклічних споживчих товарів (-1,70%), нерухомості (-1,36%) та ІТ (-1,09%). Невелике зростання показали лише сектор охорони здоров'я (+0,24%) та виробники нециклічних споживчих товарів (+0,06%).

Новини компаній

Hormel Foods (HRL: +4.7%) представила прогноз на 2022 фінансовий рік вище консенсусу очікуючи збільшення обсягів виробництва та підвищення цін як основних драйверів.

CVS Health (CVS: +4,5%) підвищила прогноз щодо виручки та EPS за підсумками 2021 року. Компанія також збільшила річний дивіденд на 10% і заявила про схвалення програми buy back у розмірі $10 млрд.

GameStop (GME: -10,3%) перевершив очікування по виручці, але повідомив про збитки в третьому кварталі гірше за консенсус через слабку маржинальність. Компанія не представила оновлену інформацію про стратегію для підтримки зростання.

Ми очікуємо

Напередодні палата представників Конгресу США схвалила ініціативу, яка дозволяє цього разу затвердити підвищення стелі держборгу за спрощеною процедурою, що знімає ризик дефолту уряду. Голосування за основним законопроєктом у Сенаті може відбутися вже сьогодні, тобто за п'ять днів до завершення терміну, на який було надано тимчасове фінансування державних та урядових установ.

Вчора підтримку ринку також надали позитивні дані щодо динаміки зайнятості в США: кількість первинних заявок на допомогу по безробіттю досягла 52-річного мінімуму, склавши 184 тис., що виявилося кращим за консенсус-прогноз у 224 тис. і переглянутого у бік підвищення показника минулого тижня на рівні 227 тис.

Сьогодні увага інвесторів буде зосереджена на даних щодо зростання споживчих цін у США за листопад, яке може досягти рекордного з 1982 року рівня. Прискорення темпів інфляції може стати для ФРС черговим аргументом на користь активізації згортання програми викупу активів. Раніше планувалося, що QE буде завершено влітку 2022 року, на даний момент експерти не виключають, що це станеться вже у березні.

Азіатські майданчики завершили торгову сесію 2 грудня у червоній зоні. Японський Nikkei знизився на 1,00%, китайський CSI 300 опустився на 0,46%, гонконгський Hang Seng скоректувався на 1,07%. Індекс австралійської біржі ASX знизився на 0,28%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів опустився на 0,28%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується за $74,42 за барель. Золото котирується за $1772 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4650-4700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 61 пунктів через суперечливі фактори руху ринку.

Технічна картина

Після триденного ралі індекс S&P 500 скоригувався, проте залишився вищим за 4650 пунктів. RSI підтверджує зсув настроїв, опустившись на 5 пунктів. У той же час індикатор MACD вказує на активність покупців. Найближча підтримка індексу широкого ринку розташована близько 4630 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»