Ринок США: огляд та прогноз на 10 листопада. Огляд фінансової стабільності від ФРС

Ринок напередодні

9 листопада основні американські фондові майданчики закрилися у невеликому мінусі. S&P 500 знизився на 0,35%, до 4685 пунктів, Nasdaq скоригувався на 0,6%, Dow Jones опустився на 0,31%. Найкращу динаміку продемонстрували емітенти з комунальної (+0,43%) та сировинної (+0,42%) галузей, компанії сектора споживчих циклічних товарів (+0,40%) та енергетики (+0,39%). Найгірше ринку виглядали виробники споживчих циклічних товарів (-1,35%) та фінансовий сектор (-0,55%).

Новини компаній

EVgo, Inc. (EVGO: +10.2%) оголосила про плани спільно з General Motors (GM) запустити понад 3 тис. зарядних станцій до 2025 року, а також розширити партнерство з Uber.

AMC Entertainment Holdings (AMC: -11,4%) відзвітувала за третій квартал зростанням виручки, EPS та EBITDA. Поліпшенню маржинальності компанії сприяли ефективна політика ціноутворення та низька вартість ліцензування фільмів.

PayPal (PYPL: -10,46%) показала змішані квартальні результати. Зокрема, виручка недотягнула до загальноринкових очікувань. Крім того, менеджмент дав слабкий прогноз на четвертий квартал та повний 2021 рік. Позитивним моментом звіту стало оголошення партнерства з Amazon.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють помірну динаміку. Вчора ФРС опублікувала піврічний огляд фінансової стабільності, в якому описала поточну ситуацію та виділила ключові ризики як для глобальної, так і для американської економіки. У документі були порушені проблеми нестабільності в секторі комерційної нерухомості Китаю, оскільки це може вплинути не лише на китайську фінансову систему, а й на економіку США. ФРС також попередила про можливість сильної корекції активів, що характеризуються високим рівнем ризику, на тлі зростання відсоткових ставок, а також можливого зниження попиту та цін на ринку нерухомості. Збільшення боргового навантаження бізнесу та домогосподарств може негативно позначитися на ринку праці та інвестицій. Окремо ФРС розглянула проблему високої волатильності так званих мем-акцій та стейблокоїнів, вплив яких на фондовий ринок поки що обмежений, але знаходиться у сфері контролю регулятора.

Жовтневий індекс цін виробників (PPI) збігся з консенсус-прогнозом, продемонструвавши зростання на 0,6%. Оптові ціни зросли на 8,6%, у зв'язку з подорожчанням бензину на 6,7%. Інфляція в США, як і раніше, знаходиться на високому рівні, тому побоювання зростання реальних відсоткових ставок відійшли на другий план.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 9 листопада різноспрямовано. Китайський CSI 300 опустився на 0,53%, японський Nikkei опустився на 0,61%, гонконгський Hang Seng додав 0,74%. Індекс австралійської біржі ASX знизився на 0,24%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зріс на 0,24%.

Ціна ф’ючерсу на нафту марки Brent тримається на рівні $84,78 за барель. Золото торгується на рівні $1830 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4680 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 демонстрував зростання протягом восьми сесій поспіль і досяг опору на рівні 4700 пунктів. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про домінування "биків". Однак RSI повертається із зони перекупленості, що свідчить про можливість корекції. «Бичачі» настрої можуть почати посилюватися на тлі поступового згортання програми QE та гнучкої політики ФРС. Найближча підтримка розташована на рівні 4550 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»