Ринок США: огляд та прогноз на 10 січня. У фокусі макродані за зайнятістю

Ринок напередодні

7 січня торги на американських фондових майданчиках знов завершилися корекцією індексів. S&P 500 опустився на 0,41%, до 4677 пунктів, Nasdaq втратив 0,96%, Dow Jones скоректувався лише на 0,01%. Позитивну динаміку показали сектори енергетики (+1,45%) та фінансів (+1,15%). Гірше за ринок виглядали виробники циклічних споживчих товарів (-1,65%) та ІТ-компанії (-1,01%), як найбільш чутливі до зростання ставок держоблігацій США.

Новини компаній

Absci Corporation (ABSI: +17,10%) оголосила про співпрацю з Merck. Угода може забезпечити компанії додатковий дохід у розмірі до $610 млн за рахунок комісій та платежів.

GameStop (GME: +7,3%) планує запустити NFT-маркетплейс та встановити партнерські відносини з низкою криптокомпаній.

New York Times (NYT: -10,7%) придбає спортивне онлайн-ЗМІ The Athletic за $550 млн, що дозволить компанії до 2025 року наростити базу передплатників до 10 млн.

Ми очікуємо

Сьогодні у фокусі уваги інвесторів – статистика зайнятості. Дані Міністерства праці США за грудень показали зростання кількості робочих місць у несільськогосподарському секторі на 199 тис., що виявилося помітно нижчим за консенсус-прогноз на рівні 400 тис. При цьому виробничі та будівельні підприємства повідомили про збільшення кількості новонайманих співробітників. Таким чином, проблеми нестачі робочої сили поступово вирішуються, що дозволяє компаніям наростити виробничі потужності. Крім того, рівень безробіття в країні скоротився з 4,2% у листопаді до 3,9% у грудні, перевершивши очікування економістів і досягнувши мінімального значення з лютого 2020 року.

Водночас середня погодинна заробітна плата за місяць збільшилася на 0,6%, що стало найбільшим приростом із квітня. Таким чином, у річному вирахуванні цей показник підвищився на 4,7%. Згідно з опублікованим протоколом останнього засідання ФРС, більшість членів FOMC дійшли висновку, що економіка США близька до рівня максимальної зайнятості. Продовження зростання зарплат, своєю чергою, є сигналом до нових дій зі стримування інфляції та підтверджує очікування підвищення ключової ставки у березні-травні, а також ймовірність раннього початку скорочення балансу ФРС.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги різноспрямовано. Китайський CSI 300 виріс на 0,44%, гонконзький Hang Seng піднявся на 1,08%. Торги на Токійській фондовій біржі сьогодні закриті у зв'язку зі святами. Індекс австралійської біржі ASX опустився на 0,11%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії додав 0,04%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent коригується до $81,75 за барель. Золото торгується за $1797 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4635-4685 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 65 пунктів, відображаючи очікування учасників ринку щодо жорсткішої політики ФРС.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рухатися до нижньої межі висхідного каналу. RSI опустився нижче за 50 пунктів, динаміка індикатора вказує на розвиток бокового тренду. Перехід MACD до негативної зони створює додатковий ризик для покупців, корекція може продовжитися. Найближчий рівень підтримки індексу широкого ринку становить 4600 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»