Ринок США: огляд та прогноз на 11 липня. Індекси консолідуються напередодні сезону звітів

Ринок напередодні

Сесію 8 липня основні американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. S&P 500 опустився на 0,08%, до 3899 пунктів, Dow Jones скоректувався на 0,15% і лише Nasdaq зріс на 0,12%. Дев'ять із 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в мінусі. У зеленій зоні втрималися лише представники охорони здоров'я (+0,3%) та ІТ-індустрії (+0,1%).

Новини компаній

Ілон Маск відмовився від угоди про придбання Twitter (TWTR: -5,1%). Мільярдер стверджує, що соцмережа надала неправдиві дані користувачів і кількість спам-ботів у ній значно більша, ніж заявляється офіційно. Twitter має намір змусити Ілона Маска до завершення угоди щодо придбання компанії за $44 млрд через суд.

Ми очікуємо

Агентство Fitch 8 липня знизило рейтинг Туреччини з B+ до B. Зміна рейтингу пов'язана з досягненням інфляції в країні максимуму за 24 роки на рівні 78,2%, а також загальним побоюванням щодо стану економіки країни. Агентство Moody's, своєю чергою, знизило рейтинг Мексики на один щабель, до Baa2 через негативні оцінки перспектив економіки та фінансового стану країни. Таким чином, він на два ступені вище «сміттєвого» рейтингу і тепер збігається із суверенним рейтингом від S&P Global на рівні BBB. Зниження суверенних кредитних рейтингів Мексики та Туреччини провідними агентствами може спричинити аналогічні дії щодо інших держав.

Ставка дворічних та десятирічних трежерів за підсумками торгів минулого тижня підвищилася на 34 б.п. та 7 б.п. — до 3,12% та до 3,1% відповідно. До появи чітких ознак уповільнення інфляції США ми вважаємо найімовірнішим рух ставки «десятирічок» до 3,5%.

Торги 11 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися у червоній зоні. Китайський CSI 300 втратив 1,67%, гонконзький Hang Seng упав на 2,77%, а японський Nikkei 225 - на 1,14%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $107 за барель. Золото торгується по $1740 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3850-3920 пунктів.    

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився без змін.

Технічна картина

Найближчою підтримкою S&P 500 залишається діапазон 3600–3660 пунктів. Індикатори RSI та MACD не дають певних сигналів до розвороту тренду, проте ми не виключаємо відскок до 4000.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»