Ринок США: огляд та прогноз на 11 лютого. Інфляція грає на нервах інвесторів

Ринок напередодні

Торгова сесія 10 лютого на фондових майданчиках США завершилася у помітному мінусі. S&P 500 опустився на 1,81%, до 4504 пунктів, Dow Jones втратив 1,47%, Nasdaq упав на 2,01%. Усі сектори, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в червоній зоні. Слабше за інших виглядали представники нерухомості (-2,86%), інформаційних технологій (-2,75%) та комунальних послуг (-2,61%).

Новини компаній

Datadog (DDOG: +12,2%) відзвітувала значно краще за консенсус щодо прибутку і виручки. Кількість клієнтів із річним відновлюваним доходом понад $1 млн зросла більш ніж удвічі у порівнянні з торішнім результатом.

Квартальні показники Affirm Holdings (AFRM: -21,4%) перевершили прогнози аналітиків, проте гайденс компанії виявився скромнішим, ніж очікувалося.

Виручка Vimeo Inc (VMEO: -18,8%) перевищила консенсус-прогноз, а прибуток недотягнув до нього. Компанія дала обережний прогноз і оголосила про плани відмовитись від бізнесу Magisto, щоб переорієнтуватися на великі компанії.

Ми очікуємо

Дані про динаміку споживчої інфляції у США за січень розчарували інвесторів. Загальний індекс споживчих цін зріс на 0,6% м/м за консенсус 0,4% м/м, а в річному обчисленні показник підвищився на 7,5% за прогноз 7,3%. Базовий індекс споживчих цін (без урахування динаміки вартості продуктів харчування та енергії) піднявся на 0,6% м/м, на 0,1% перевищивши загальноринкові очікування, його зростання досягло 6% р/р при консенсусі 5,9%. Попри розрахунки, споживчі ціни не утримала від продовження підвищення і чергова хвиля пандемії.

Дані про інфляцію змушують інвесторів переглянути свої очікування щодо циклу жорсткості монетарної політики ФРС. Ф'ючерси на процентні ставки оцінюють можливість підвищення ставки на 50 б.п. у березні на рівні 70-80%. Аналітики Goldman Sachs оновили прогноз, заклавши в нього сім підвищень ставки на 25 базисних пунктів, хоча ще наприкінці січня розраховували, що регулятор обмежиться п'ятьма підвищеннями. Президент ФРБ Сент-Луїса Джеймс Буллард висловився за підвищення ставки на 100 базисних пунктів до 1 липня, він також вважає доцільним розпочати цикл кількісного посилення вже в другому кварталі. Проте, на думку Bloomberg, ФРС утримається від різкої зміни курсу грошово-кредитної політики, оскільки це призвело б до посилення побоювань на фондовому ринку і не найкращим чином позначилося на загальному стані економіки.

Трежеріс опинилися під тиском через вирівнювання кривої ставок. Ставка  дворічних облігацій зросла більш ніж на 25 б.п., а у десятирічних перевищила 2% уперше із середини 2019 року.

Фондові майданчики АТР закрилися у мінусі. Китайський CSI 300 скоригувався на 0,83%, гонконзький Hang Seng втратив 0,36%, індекс австралійської біржі ASX знизився на 1,05%. У Японії торги не проводились у зв'язку зі святом. EuroStoxx 50 з відкриття втрачає понад 0,7%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $91,41 за барель. Ціна на золото становить $1836 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4440-4490 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance впав до 46 пунктів на тлі побоювань, пов'язаних з жорсткістю монетарної політики.

Технічна картина

S&P 500 знизився після двох сесій зростання поспіль. RSI коливається біля позначки 50 пунктів, відображаючи рівновагу «бичачих» та «ведмежих» позицій. Індикатор MACD вказує на збереження висхідного тренду, проте ризики подальшого зниження зберігаються. Підтримка для індексу широкого ринку залишається на рівні 200-денної ковзної середньої близько 4440 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»