Ринок США: огляд та прогноз на 11 травня. У фокусі уваги динаміка інфляції

Ринок напередодні

Торгову сесію 10 травня основні американські фондові індекси завершили різноспрямовано. S&P 500 піднявся на 0,25%, до 4001 пункту, Nasdaq додав 1,30%, Dow Jones втратив 0,26%. Позитивну динаміку продемонстрували технологічні компанії (+1,52%) та енергетики (+0,91%). Гірше ніж ринок виглядали представники сектора нерухомості (-2,22%) та постачальники комунальних послуг (-1,21%).

Новини компаній

Biohaven Pharmaceutical (BHVN: +68,39%) отримала пропозицію щодо покупки від корпорації Pfizer (PFE: +1,75%). У разі реалізації угода, обсяг якої оцінюється в $11,6 млрд, стане найбільшою для Pfizer з 2016 року.

Sony Group (SONY: +1,43%) відзвітувала за перший квартал дворазовим зростанням операційного прибутку за рахунок великих обсягів продажу PlayStation. Компанія планує із травня запустити річну програму зворотного викупу акцій на суму $1,54 млрд.

Upstart (UPST: -56,42%) перевершив консенсус очікувань щодо фінансових показників за перший квартал, однак знизив власний прогноз виручки на поточний рік з урахуванням негативного впливу підвищення процентних ставок та макроекономічної невизначеності.

Ми очікуємо

Сьогодні у центрі уваги інвесторів публікація даних про динаміку споживчої інфляції за квітень. Ф'ючерси на американські індекси вказують на ймовірність висхідного руху протягом майбутніх торгів, оскільки інвестори очікують уповільнення зростання цін із березневих 1,2% м/м до 0,2%, а в річному зіставленні інфляція, згідно з загальноринковими прогнозами, складе 8,1% після 8,5% у березні. Цьому процесу мають сприяти дії ФРС, створені задля стримування зростання цін. Якщо очікувана тенденція підтвердиться, Федрезерв зможе продовжити поступовий перехід до нейтрального рівня ключової ставки в 2% без додаткових агресивних заходів щодо посилення ГКП.

Напередодні президент ФРБ Клівленда Лоретта Местер заявила, що вважає за краще продовжити підвищення облікової ставки на 50 б.п. у червні та липні, хоча допустила можливість зміни ставки вище нейтрального рівня у разі потреби. Голова ФРБ Нью-Йорка Джон Вільямс, який дотримується тієї ж позиції, попередив, що посилення кредитних умов уповільнить темпи найму співробітників і може викликати деяке зростання безробіття. Вільямс прогнозує зниження інфляції за індексом особистих витрат (PCE) до 4% до кінця року з досягненням нею 2,5% у 2023-му та поверненням до цільового орієнтира 2% у 2024-му. На думку чиновника, цього року ринок праці та економіка США збережуть стабільність, а ВВП зросте на 2%.

Торги 11 травня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися у плюсі. Японський Nikkei додав 0,18%, китайський CSI 300 виріс на 1,44%, гонконзький Hang Seng піднявся на 0,97%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів підвищується 1,62%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent опустилася до $102,5 за барель. Золото торгується на рівні $1841 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3380-4030 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на 1 пункт до 36.

Технічна картина

S&P 500 закрив геп, протестувавши позначки квітня 2021 року. За підсумками сесії 10 травня бенчмарк закріпився на психологічно важливому рівні 4000 пунктів. Динаміка ф'ючерсів на премаркеті вказує на поступове відновлення котирувань. З урахуванням технічної перепроданості акцій можливий короткостроковий відскок, проте індикатори RSI та MACD підтверджують збереження «ведмежої» тенденції. Найближчою підтримкою для індексу широкого ринку є діапазон 3850–3900 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»