Ринок США: огляд та прогноз на 12 квітня. У фокусі інфляція та риторика ФРС

Ринок напередодні

11 квітня основні американські фондові майданчики демонстрували низхідну динаміку. S&P 500 скоригувався на 1,69% до 4413 пунктів, Dow Jones опустився на 1,19%, Nasdaq упав на 2,18%. У лідерах в інвесторів були акції «ціни». Усі 11 секторів зі складу S&P 500 закрилися на негативній території.

Новини компаній

Veru (VERU: +182,3%) оголосила про позитивні результати фази III клінічного випробування ефективності та безпеки перорального препарату сабізабулін проти COVID-19.

Укладено остаточну угоду про придбання SailPoint Technologies (SAIL: +29,2%) Thoma Bravo за ціною $65,25 за акцію.

AT&T (T: +7,7%) завершила виділення WarnerMedia 8 квітня.

Ми очікуємо

Напередодні сезону звітності та на тлі посилення риторики ФРС головною темою для інвесторів залишається інфляція, яка досягла максимального рівня за декаду. Очікується, що березневі дані про роздрібні продажі в четвер відобразять підвищення на 0,6% м/м, хоча економісти BofA відзначили лише помірне зростання показника, що не включає витрати на придбання автомобілів та купівлю газу — на 0,2%, наголосивши, що наразі відзначається тенденція до скорочення витрат, особливо серед споживачів із низьким доходом. Це багато в чому пов'язане зі зростанням ціни на газ, зумовленим посиленням геополітичної напруги. На тлі високої інфляції ринок уважно стежить за діями регулятора, щоб визначити потенційний вплив грошово-кредитної політики на показники та котирування емітентів. Раніше кілька чиновників ФРС, зокрема Том Баркін з Річмонда (MarketWatch), наголосили на взаємозв'язку цінової політики компаній і більш агресивних темпів посилення ГКП. У той час як більшість аналітиків очікують, що тиск у ланцюжках поставок почне слабшати найближчими місяцями, член FOMC Лаель Брейнард нещодавно відзначила вплив інфляції, що росте, у сфері послуг, оскільки споживачі активно скорочують витрати.

Торги 12 квітня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 виріс на 1,95%, гонконгський Hang Seng додав 0,42%, японський Nikkei 225 знизився на 1,81%. EuroStoxx 50 відкриття сесії втрачає 1,54%.

Ставка 10-річних трежеріс зросла до 2,78%. Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $100,8 за барель. Золото торгується по $1958,2 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4360-4460 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 45 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 подолав підтримку на рівні 200-денної ковзної середньої. RSI знаходиться на нейтральній позначці, а MACD сигналізує про розвиток корекційного руху. Найближчу підтримку бенчмарк може знайти на рівнях Фібоначчі, проте короткостроковий спад може продовжитися до діапазону 4300-4340 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»