Ринок США: огляд та прогноз на 12 липня. В очікуванні позитивних драйверів

Ринок напередодні

Сесію 11 липня основні американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. S&P 500 опустився на 1,15%, до 3854 пунктів, Dow Jones скоректувався на 0,52%, Nasdaq упав на 2,26%. Десять із 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в мінусі. У зеленій зоні утрималися лише представники комунальних послуг (+0,64%).

Новини компаній

Innova (INVA: -0,1%) придбає La Jolla Pharmaceutical (LJPC: +81,1%) за ціною $6,23 за акцію.

Alibaba Group (BABA: -9,4%) оштрафована китайським урядом за недотримання антимонопольних правил та нерозголошення інформації про кілька угод. Така ж міра стягнення була застосована до Tencent Holdings (700: -1,29%) та деяких інших компаній.

Uber Technologies (UBER: -5,2%) після публікації в The Guardian заявила, що визнає допущені помилки та працює над змінами. Йдеться про агресивні лобістські дії при генеральному директорі Тревісі Каланіці, у тому числі про таємну угоду з Еммануелем Макроном. Крім того, компанія погодилася з тим, що не мала права працювати у багатьох юрисдикціях, де надавала послуги, а також визнала приховування доказів від влади та ігнорування ризиків насильства для водіїв.

Ми очікуємо 

Сьогодні увага інвесторів прикута до кількох факторів, які можуть призвести до суттєвого уповільнення світової економіки.

Епідемічна ситуація у Китаї погіршилася після того, як у Шанхаї було виявлено перший випадок контагіозного різновиду COVID-19 BA.5. У Макао на тиждень закрили всі казино. У разі негативного розвитку подій тиск у логістичних ланцюжках може продовжити наростати. Інвесторів також непокоїть стан справ у Європі: лідери ЄС припускають, що рф може не відновити постачання газу після двотижневої зупинки Північного потоку на технічне обслуговування. За оцінками Goldman Sachs, у такому разі рахунки європейських домогосподарств за електроенергію можуть збільшитись на 65%.

Цього тижня учасники торгів очікують на публікацію даних споживчої інфляції в США за червень. Консенсус-прогноз закладає підвищення з 8,6% до 8,8%. Якщо ІСЦ проб'є позначку 9%, це може спровокувати подальші розпродажі в акціях. На цьому тлі в ЗМІ продовжують циркулювати дискусії про ризик помилки ФРС у боротьбі зі зростаючими цінами. Також в останніх записках інвестбанків почали з'являтися сумніви щодо стійкості зростання кількості робочих місць та споживчої активності.

Торги 12 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершились у червоній зоні. Китайський CSI 300 втратив 0,94%, гонконзький Hang Seng упав на 1,12%, японський Nikkei 225 скоригувався на 2,63%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $104,8 за барель. Золото торгується по $1732,7 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3820-3880 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився на один пункт до 28.

Технічна картина

Найближчою підтримкою S&P 500 залишається діапазон 3600–3660 пунктів. Індикатор RSI знаходиться в нейтральній зоні, а MACD сигналізує про продовження невпевненого позитивного тренду. Котирування підходять до верхньої межі вузького низхідного каналу, що у зв'язку з відсутністю позитивних драйверів новин може призвести до продовження «ведмежого» тренду.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»