Ринок США: огляд та прогноз на 12 листопада. Заяви сенатора Манчина посилюють побоювання інвесторів

Ринок напередодні

11 листопада основні американські фондові майданчики закрилися переважно у плюсі. S&P 500 піднявся на 0,06%, до 4649 пунктів, Nasdaq виріс на 0,52%, Dow Jones опустився на 0,44%. Найкращу динаміку показали сировинні (+0,85%) та ІТ-компанії (+0,53%). Гірше за ринок торгувалися папери сектора комунальних послуг (-0,60%) та комунікацій (-0,47%).

Новини компаній

Opendoor Technologies (OPEN: +15,6%) відзвітувала по виручці та прибутку за третій квартал краще за очікування, підкресливши рекордні рівні пропозицій та конверсії продажів.

Акції Paysafe (PSFE: -41,7%) впали на тлі слабкої звітності, зниження прогнозів менеджменту на рік та проблем із цифровим гаманцем.

Страхова компанія Bright Health Group (BHG: -32,3%) повідомила про збитки в третьому кварталі, який виявився гіршим за очікування аналітиків, і знизила прогноз на рік.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Тема інфляції продовжує домінувати у заголовках новин. У жовтні було відзначено найбільше річне зростання ІСЦ за останні 30 років, проте дискусія з питання про те, чи носить інфляція тимчасовий чи довгостроковий характер, розпочалася задовго до поточного сплеску цін. Аналітики, як і раніше, дотримуються думки про те, що прискорення інфляції змусить ФРС змінити короткострокову політику, що проводиться, враховуючи підвищену увагу регулятора до проблем у ланцюжку поставок і необхідності нормалізації даного питання. На фондовому ринку негативні інфляційні очікування пом'якшуються сприятливими умовами фінансування, високим прибутком компаній, стійкою маржинальністю, сильними споживчими та корпоративними балансами, програмами зворотного викупу акцій, а також посиленням роздрібного імпульсу. У той же час, побоювання інвесторів з приводу інфляції привертають увагу ФРС та інших центральних банків, підвищуючи ймовірність помилок регулятора, що є одним із найбільших ризиків для котирувань.

Після публікації жовтневого звіту про споживчі ціни сенатор Джо Манчин заявив, що не вважає інфляцію тимчасовим явищем і очікує на погіршення ситуації. Цей коментар призвів до посилення сумнівів інвесторів у тому, що пакет витрат у розмірі $1,75 трлн отримає підтримку сенатора. Його голос є визначальним, оскільки думки в Сенаті розділилися порівну.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 12 листопада переважно у зеленій зоні. Китайський CSI 300 втратив 0,21%, японський Nikkei піднявся на 1,13%, гонконгський Hang Seng додав 0,32%. Індекс австралійської біржі ASX збільшився на 0,84%. EuroStoxx 50 з моменту відкриття торгів додає 0,12%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent опускається нижче за $83 за барель. Золото торгується на рівні $1863 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4680 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо кількості відкритих вакансій у США у вересні. Консенсус передбачає зростання на 24 тис., до 10,463 млн.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 58 пунктів, відображаючи спокійний фон новин.

Технічна картина

Індекс широкого ринку напередодні не показав вираженої динаміки після зниження протягом двох останніх сесій поспіль. Індикатор MACD передбачає можливість продовження корекції. RSI вийшов із зони перекупленості. При пробитті круглої позначки 4600 пунктів очікується зниження до найближчої підтримки на рівні 4540 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»