Ринок США: огляд та прогноз на 12 січня. S&P 500 залишиться у широкому коридорі

Ринок напередодні

Торги 11 січня основні американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. S&P 500 підвищився на 0,92%, до 4713 пунктів, Dow Jones піднявся на 0,51%, Nasdaq додав 1,41%. Зростання показали всі сектори, що входять до S&P 500, крім комунальних послуг (-0,92%), нерухомості (-0,16%) та нециклічних споживчих товарів (-0,14%). У лідерах був енергетичний сектор (+3,41%).

Новини компаній

Прибуток та виручка Accolade (ACCD: +27,7%) за третій квартал суттєво перевершили очікування. Менеджмент підвищив прогноз, відповідно до якого виручка компанії у 2023 фінансовому році має збільшитися на 25% р/р, тому що плани щодо доходів на 2022 ФР також переглянуті у бік підвищення.

Illumina, Inc. (ILMN: +17,0%) уклала довгострокове партнерство з Agendia N.V. для розробки діагностики in vitro (IVD) для онкологічного тестування. Також компанія оголосила про співпрацю з Boehringer Ingelheim у створенні супутньої діагностики (CDx) для кількох її онкологічних програм.

Aptiv PLC (APTV: -3,3%) анонсувала покупку Wind River за $4,3 млрд. Орієнтовно угода завершиться в середині 2022 року.

Ми очікуємо

Фіскальна політика залишається у полі зору інвесторів усього світу.

Напередодні голова ФРС Джером Пауелл виступав перед Банківським комітетом Сенату в рамках процедури перепризначення на цю посаду. Голова регулятора знову відзначив рекордні за останні роки темпи зростання економіки та стійкість ринку праці. В той самий час Пауелл вказав на дисбаланс між попитом і пропозицією, що виник у результаті пандемії, що призвів до підвищення інфляції. Голова регулятора заявив про побоювання, пов'язані з наслідками високої інфляції, і висловив готовність використовувати наявні у Федрезерву інструменти для підтримки впевненого зростання економіки та сильного ринку праці, а також запобігання подальшого розгону інфляції.

Президент ФРБ Атланти Рафаель Бостік заявив WSJ, що вважає за доцільне розпочати цикл підвищення ставок відразу ж після березневого засідання FOMC і виступає за три перегляди ставки за поточний рік. На думку Бостіка, інфляція цього року знижуватиметься, що дозволить ФРС робити рішучі кроки. Як повідомляє агентство Bloomberg, голова ФРБ Клівленда Лоретта Местер також виступає за три підвищення ставки у 2022-му, починаючи з березня, і солідарна з колегою Естер Джордж, яка очолює ФРБ Канзас-Сіті, яка пропонує скоротити баланс Федрезерва.

Провідні майданчики Південно-Східної Азії завершили торги 12 січня у зеленій зоні. Китайський CSI 300 підвищився на 1%, японський Nikkei 225 виріс на 1,92%, гонконзький Hang Seng піднявся на 2,79%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії зростає на 0,34%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $84,31 за барель. Золото торгується за $1816,7 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4654-4772 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зріс до 65 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у рамках висхідного каналу. Напередодні індекс знайшов підтримку поблизу 50-денної ковзної середньої та найближчими днями може продемонструвати короткостроковий розворот вгору. Індикатор RSI коливається близько 50 пунктів, не подаючи чітких сигналів. MACD вказує на можливість загасання короткострокової корекції.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»