Ринок США: огляд та прогноз на 13 червня. Хід за ФРС

Ринок напередодні

Сесію 10 червня основні американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. S&P 500 впав на 2,91%, закрившись на позначці 3901 пункту. Індекси Nasdaq та Dow Jones скоротилися на 3,52% та 2,73% відповідно. Усі 11 секторів у складі S&P 500 закрилися на негативній території. Найгірше виглядали виробники циклічних споживчих товарів (-4,16%) та ІТ-компанії (-3,89%).

Новини компаній

Акції Booking (BKNG: -7,6%), як й інших представників індустрії туризму, опинилися під тиском, оскільки учасники торгів побоюються негативного впливу інфляції на попит у галузі.

Illumina (ILMN: -9%) оголосила про відставку CFO, що викликало занепокоєння інвесторів на тлі змінного конкурентного ландшафту та запуску компанією нових продуктів.

Ми очікуємо

Американські ф'ючерси продовжують відігравати негативну реакцію ринку на дані інфляції у США, опубліковані 10 червня. Європейські та азіатські ринки також торгуються у мінусі. Ставка дворічних казначейських облігацій злетіла до 15-річного максимуму. Котирування золота та нафти трохи коригуються. Фунт стерлінгів упав напередодні виходу макроданих із Великобританії, які, як очікується, відобразять зростання квітневого ВВП на 0,1% м/м. Долар піднявся вище за позначку 135 ієн, а японська валюта досягла 24-річного мінімуму.

На цьому тижні поворотним моментом для ринків, найімовірніше, стане засідання ФРС. Джером Пауелл може піднести «яструбиний» сюрприз 15 червня, хоча більшість інвесторів та економістів готуються до того, що ставку буде піднято на 50 б.п. При цьому деякі з них вважають за можливе підвищення відразу на 75 б.п. після опублікування слабких даних споживчої інфляції за травень.

16 червня відбудеться засідання Банку Англії, на якому, як очікується, ключову ставку буде піднято вп'яте поспіль. Коментарі представників регулятора матимуть ключове значення, оскільки чиновники вже обговорюють, чи варто переходити до підвищення одразу на 0,5%.

Торги 13 червня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися у мінусі. Китайський CSI 300 втратив 1,17%, гонконгський Hang Seng скоротився на 3,39%, а японський Nikkei 225 скоригувався на 3,01%. EuroStoxx50 з відкриття торгів втрачає 1,99%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $120 за барель. Золото торгується по $1867 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3760-3860 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance скоротився на два пункти до 36.

Технічна картина

S&P 500 продовжує стрімке зниження. Бенчмарк досяг локального рівня підтримки на позначці 3800 пунктів. У цій зоні падіння може сповільнитись, оскільки індекс також наближається до нижньої межі низхідного каналу. RSI та MACD не подають сигналів про перепроданість, що може свідчити про можливість оновлення локального мінімуму найближчими днями.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»