Ринок США: огляд та прогноз на 13 грудня. Небезпека штаму «омікрон» поки що не підтверджується

Ринок напередодні

Торги 10 грудня на американських фондових майданчиках завершилися у плюсі. S&P 500 піднявся на 0,95%, до 4712 пунктів, Nasdaq додав 0,72%, а Dow Jones збільшився на 0,6%. Усі сектори S&P 500 продемонстрували позитивну динаміку. Лідерами зростання стали емітенти з ІТ-галузі (+2,07%) завдяки сильним показникам компаній, що надають хмарні послуги, та виробники нециклічних споживчих товарів (+2%) на тлі впевненого звіту Costco (COST).

Новини компаній

Квартальні результати Oracle (ORCL: +15,6%) вказали на прискорення зростання виручки від продажу ліцензій та сильну динаміку сегмента хмарних сервісів. Компанія також оголосила програму buy back у розмірі $10 млрд.

Costco Wholesale (COST: +6,6% COST) відзвітувала вище очікувань щодо EPS. Продажі перевищили допандемійний рівень, зростання виручки зумовлювалося збільшенням членських внесків. Компанія успішно справляється із тиском інфляції на маржу.

Фаза I випробувань вакцини Moderna (MRNA: -5,6%) проти сезонного грипу не продемонструвала більш високої ефективності препарату порівняно з розробками конкурентів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори, як і раніше, уважно стежать за новинами про поширення нового штаму «омікрон». Вже з'явилася інформація про те, що цей варіант коронавірусу може витіснити мутацію «дельта» та зайняти домінуючі позиції в деяких регіонах протягом кількох днів. Великобританія підвищила рівень тривоги з приводу захворюваності на COVID-19 з трьох до чотирьох, що вказує на загрозу для системи охорони здоров'я. У країні запроваджено нові обмеження, стимулюється вакцинація щепленнями-бустерами. При цьому додаткові дослідження підтверджують, що захворювання, що викликається варіантом «омікрон», протікає в легкій формі. Число госпіталізацій у ПАР залишається на рівні попередніх хвиль заражень, що дещо підбадьорює учасників ринку.

Також у фокусі уваги інвесторів залишається майбутнє засідання FOMC. Опублікований у п'ятницю річний ІСЦ у США за листопад склав 0,8% у місячному вираженні (консенсус: 0,7%) та 6,8% у річному обчисленні (консенсус: 6,7%). Це найвищий рівень інфляції із червня 1982 року. Цей звіт підкріплює аргументи ФРС на користь прискорення темпів скорочення програми кількісного пом'якшення. Не виключено, що таке рішення буде ухвалено вже на грудневому засіданні FOMC. В цьому випадку впевненість ринку в тому, що перше підвищення ключової ставки відбудеться раніше запланованих термінів, зміцниться.

Азіатські майданчики завершили торговельну сесію переважно у зеленій зоні. Японський Nikkei додав 0,71%, китайський CSI 300 піднявся на 0,57%, а гонконгський Hang Seng просів на 0,17%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,79%.

Апетит до ризику помірний. Ф'ючерс на нафту марки Brent підвищується до $75,2 за барель. Золото укріплюється до $1787 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4690-4740 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 63 пунктів на тлі позитивних новин про поведінку штаму "омікрон".

Технічна картина

Індекс S&P 500 продовжує рух до верхньої межі висхідного каналу, утримуючись поблизу історичного максимуму. Індикатор RSI свідчить про збереження висхідної тенденції, а MACD подав сигнал на розворот у бік зростання та перехоплення ініціативи «биками». Найближча підтримка розташована поблизу 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»