Ринок США: огляд та прогноз на 13 січня. Котирування стабілізуються

Ринок напередодні

Торги 12 січня основні американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,28%, до 4726 пунктів, Dow Jones додав 0,11%, Nasdaq виріс на 0,23%. Найкращу динаміку продемонстрував сектор сировини та матеріалів (+0,95%). Емітенти з галузей ІТ (+0,44%), циклічних споживчих товарів (+0,63%) та комунікацій (+0,36%) також закрилися у плюсі ​​на тлі сильної динаміки компаній FANMAG. В аутсайдерах опинився сектор охорони здоров'я (-0,26%) через зниження котирувань біотехнологічних компаній та лікарень.

Новини компаній

Infosys (INFY: +2,9%) змогла перевершити загальноринкові очікування за квартальною виручкою та EPS. Відзначається впевнене масштабування цифрової трансформації, зростання частки ринку та збереження рентабельності. Менеджмент також підвищив прогноз продажів на 2022 рік.

За рішенням CMS, деякі учасники клінічних випробувань препарату Aduhelm від Biogen (BIIB: -6,7%) будуть обмежені у відшкодуванні від Medicare.

Попередні результати Quest Diagnostics (DGX: -6,8%) за четвертий квартал 2021 року змогли побити консенсус ринку. Прогноз щодо EPS на 2022 рік підвищений, але виявився нижчим за очікування через інфляцію, підвищення витрат на оплату праці та інвестицій у зростання.

Ми очікуємо

Грудневий ІСЦ знову перевищив ринковий консенсус 0,4% м/м, досягнувши 0,5% м/м, що, втім, нижче за листопадове значення 0,8%. У річному вираженні ІСЦ становить 7%, на 0,2% перевершивши листопадове значення і досягнувши рівня 1982 року. Проте варто взяти до уваги, що грудневий звіт відображає показники інфляції, що відзначалися до різкого зростання заражень штамом омікрон. Цей фактор може розігнати ціни в січні, хоча інші аспекти, що сприяли розгону інфляції раніше, навпаки, можуть почати слабшати в найближчі місяці.

На цьому фоні сьогоднішній виступ члена FOMC Лаель Брейнард, найімовірніше, не принесе сюрпризів. Серед ключових цілей ФРС, як і раніше, відзначаємо прагнення до уповільнення інфляції до 2% і прискорення згортання заходів стимулювання на тлі відновлення ринку праці. Швидше за все, «яструбине» зрушення настроїв ФРС закінчено, що може дещо стабілізувати ринки. Стратегія buy-the-dip зберігає актуальність і все частіше застосовується до акцій «зростання». Крім того, інвесторів дещо заспокоює пом'якшення «яструбиної» риторики Джерома Пауелла щодо термінів скорочення балансу ФРС. Позитиву додають коментарі корпорацій про збереження попиту на їх товари/послуги та стійкість рентабельності, а також той факт, що зараження штамом «омікрон», можливо, вже досягли піку.

Азійські фондові майданчики завершили торги 13 січня переважно у мінусі. Китайський CSI 300 впав на 1,64%, японський Nikkei 225 знизився на 0,96%, гонконзький Hang Seng піднявся на 0,11%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії зростає на 0,03%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка трежеріс утримується лише на рівні 1,72%. Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $84,76 за барель. Золото торгується за $1822 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4700-4750 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 66 пунктів на тлі ослаблення невизначеності, пов'язаної з «яструбиним» зрушенням у риториці ФРС.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у рамках висхідного каналу. Напередодні індекс знайшов підтримку поблизу 50-денної ковзної середньої й найближчими днями може демонструвати короткострокову висхідну динаміку. Індикатор RSI коливається близько 50 пунктів, не подаючи чітких сигналів. MACD свідчить про можливість ослаблення ініціативи «ведмедів».

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»