Ринок США: огляд та прогноз на 14 липня. «Бики» втрачають сили

Ринок напередодні

Торгову сесію 13 липня американські фондові майданчики завершили помірним зниженням. S&P 500 опустився на 0,45%, до 3802 пунктів, Nasdaq втратив 0,15%, Dow Jones – 0,67%. Позитивну динаміку у складі індексу широкого ринку продемонстрував лише сектор циклічних споживчих товарів (+0,86%). До аутсайдерів потрапили промислові компанії (-1,20%) і телекоми (-1,07%).

Новини компаній

Unity Software (U: -17,45%) погодилася придбати ironSource (IS: +47,09%). Угода оцінюється в $4,4 млрд, що передбачає премію в розмірі близько 93% до закриття торгів 12 липня. Рада директорів Unity Software також затвердила програму buy back в обсязі до $2,5 млрд, яка стартує у четвертому кварталі після завершення угоди.

Netflix Inc. (NFLX: -1,21%) веде переговори з найбільшими кіностудіями щодо внесення змін до умов угод для можливості транслювати контент у новій версії платформи з підтримкою реклами.

Delta Air Lines (DAL: -4,47%) виправдала очікування щодо виручки, проте її скоригована EPS виявилася нижчою за консенсус-прогноз. Збільшення непаливних витрат провокували вимушені скасування рейсів та підвищення зарплат працівникам. На третій квартал авіаперевізник прогнозує зростання виручки в межах 1–5% р/р.

Ми очікуємо

Споживча інфляція США за червень прискорилася до 9,1%, тоді як консенсус аналітиків передбачав її зростання на 8,8%. Основними причинами нового рекорду стало підвищення цін на бензин на 11% та газ на 8%. Базовий індекс споживчих цін піднявся на 5,9%, на 0,2% перевищивши загальноринкові очікування. Головним драйвером зростання показника стало подорожчання оренди житла. Економісти припускають, що інфляція досягла піку і найближчими місяцями сповільнюватиметься в міру нормалізації сировинних котирувань, зумовленої очікуваннями щодо охолодження світової економіки.

Проте поки зростання цін сприяє спекуляціям учасників ринку щодо подальшої активізації підвищення ставки ФРС. Зараз ймовірність того, що в липні ставку піднімуть відразу на 100 базисних пунктів (б.п.), за даними CME FedWatch, оцінюється вже в 75%, до публікації червневого звіту про інфляцію ця оцінка становила 7%. 

Напередодні Банк Канади вперше з 1998 року підвищив ключову ставку одразу на 100 б.п., до 2,5%. Резервний банк Нової Зеландії втретє поспіль підняв базову ставку на 50 б.п. і тепер вона також досягла 2,5%. ВВП Великобританії за травень виріс на 0,5%, що виявилося значно вище за консенсус. Цей факт сприяє посиленню очікувань, що Банк Англії збільшить ставку на 50 б.п. на засіданні у серпні.

Біржові майданчики АТР завершили торги 14 липня різноспрямовано. Японський Nikkei піднявся на 0,62%, гонконзький Hang Seng втратив 0,22%, китайський CSI 300 додав 0,01%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів знижується на 0,91%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $99 за барель. Ціна на золото складає $1734 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3740-3810 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на один пункт до 28.

Технічна картина

Напередодні «бикам» вдалося утримати паритет із «ведмедями». Однак S&P 500 сформував патерн «подвійна вершина», що передбачає подальший рух вниз. RSI утримується у нейтральній зоні, а MACD свідчить про ослаблення позицій покупців. Важливий опір для індексу широкого ринку, як і раніше, розташовується на позначці 3900 пунктів. Для учасників ринку цікавіше тестування S&P 500 найближчої підтримки на рівні 3700 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»