Ринок США: огляд та прогноз на 14 січня. Сезон звітності починається з банків

Ринок напередодні

Торги 13 січня основні американські фондові індекси завершили у червоній зоні. S&P 500 упав на 1,42%, до 4659 пунктів, Dow Jones знизився на 0,49%, а Nasdaq втратив 2,51%. У плюсі ​​закрилися лише емітенти із сектора комунальних послуг (+0,45%), нециклічних споживчих товарів (+0,22%) та промисловості (+0,18%). В аутсайдерах опинилися ІТ-компанії (-2,65%) та виробники циклічних споживчих товарів (-2,08%).

Новини компаній

Будівельна компанія KB Home (KBH: +16,5%) відзвітувала за четвертий квартал краще за очікування, цьому сприяв високий попит на житло, що зберігається.

Квартальні результати Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM: +5,3%) виявилися кращими за прогнози аналітиків з огляду на зростання попиту на напівпровідники. Виробник мікросхем також планує модернізувати та розширити виробничі потужності по всьому світу.

Virgin Galactic (SPCE: -18,9%) оголосила про плани залучити до $500 млн за допомогою конвертованих облігацій.

Ми очікуємо

Індекс цін виробників у грудні підвищився на 0,2% м/м, недотягнувши до консенсус-прогнозу (+0,4% м/м) та переглянутого вниз листопадового значення (+0,7%). Збільшення у річному вираженні (+9,7%) стало найбільшим з 2010 року, при цьому практично збігшись з очікуваннями аналітиків. Зростанню показника сприяло подорожчання послуг у різних сферах, включаючи роздрібну торгівлю паливом та мастильними матеріалами, авіаперевезення та роздрібну торгівлю продуктами харчування. При цьому ціни на товари вперше знизилися з квітня 2020 року на 0,4% м/м на тлі корекції вартості бензину. Підвищення індексу цін виробників без урахування продуктів харчування та енергоносіїв склало 8,3%. Очікується, що зростання цін негативно вплине на показники маржинальності компаній. Як наслідок, інвестори звертатимуть особливу увагу на цю фінансову метрику протягом найближчих тижнів сезону звітності.

Згідно з опублікованими даними з ринку праці, за останній тиждень було подано 230 тис. первинних заявок на допомогу по безробіттю, що виявилося вищим за консенсус аналітиків і показників за останні два місяці. Проте кількість повторних заявок на безробіття продовжує знижуватися, випереджаючи ринкові прогнози.

Сьогодні стартує сезон звітності для банків. Першими результати опублікують JPMorgan, Citi та Wells Fargo. У попередніх звітах про доходи цих кредитних організацій головною темою стали очікування, пов'язані з короткостроковою зміною обсягу кредитування, покращенням показників чистого відсоткового доходу, як і раніше високою якістю кредитів/активів, нормалізацією доходів від торгових операцій та іпотечного кредитування, високою прибутковістю капіталу та продовженням зростання видатків.

Азійські фондові майданчики завершили торги 14 січня у червоній зоні. Китайський CSI 300 впав на 0,82%, японський Nikkei 225 знизився на 1,28%, гонконзький Hang Seng скоригувався на 0,19%. EuroStoxx 50 з відкриття сесії втрачає понад 0,70%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка трежеріс становить 1,71%. Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $84,47 за барель. Золото торгується за $1821 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4690 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 65 пунктів на тлі нових коментарів щодо монетарної політики ФРС.

Технічна картина

Напередодні індекс широко ринку скоригувався і пробив рівень підтримки в області 50-денної ковзної середньої. Проте S&P 500 продовжує рух у рамках висхідного довгострокового коридору. Індикатор RSI опустився трохи нижче за 50 пунктів, ближче до зони перепроданості. MACD сигналізує про можливе продовження низхідної тенденції.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»