Ринок США: огляд та прогноз на 14 січня. Сезон звітності починається з банків

Ринок напередодні

Торги 13 січня основні американські фондові індекси завершили у червоній зоні. S&P 500 упав на 1,42%, до 4659 пунктів, Dow Jones знизився на 0,49%, а Nasdaq втратив 2,51%. У плюсі ​​закрилися лише емітенти із сектора комунальних послуг (+0,45%), нециклічних споживчих товарів (+0,22%) та промисловості (+0,18%). В аутсайдерах опинилися ІТ-компанії (-2,65%) та виробники циклічних споживчих товарів (-2,08%).

Новини компаній

Будівельна компанія KB Home (KBH: +16,5%) відзвітувала за четвертий квартал краще за очікування, цьому сприяв високий попит на житло, що зберігається.

Квартальні результати Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSM: +5,3%) виявилися кращими за прогнози аналітиків з огляду на зростання попиту на напівпровідники. Виробник мікросхем також планує модернізувати та розширити виробничі потужності по всьому світу.

Virgin Galactic (SPCE: -18,9%) оголосила про плани залучити до $500 млн за допомогою конвертованих облігацій.

Ми очікуємо

Індекс цін виробників у грудні підвищився на 0,2% м/м, недотягнувши до консенсус-прогнозу (+0,4% м/м) та переглянутого вниз листопадового значення (+0,7%). Збільшення у річному вираженні (+9,7%) стало найбільшим з 2010 року, при цьому практично збігшись з очікуваннями аналітиків. Зростанню показника сприяло подорожчання послуг у різних сферах, включаючи роздрібну торгівлю паливом та мастильними матеріалами, авіаперевезення та роздрібну торгівлю продуктами харчування. При цьому ціни на товари вперше знизилися з квітня 2020 року на 0,4% м/м на тлі корекції вартості бензину. Підвищення індексу цін виробників без урахування продуктів харчування та енергоносіїв склало 8,3%. Очікується, що зростання цін негативно вплине на показники маржинальності компаній. Як наслідок, інвестори звертатимуть особливу увагу на цю фінансову метрику протягом найближчих тижнів сезону звітності.

Згідно з опублікованими даними з ринку праці, за останній тиждень було подано 230 тис. первинних заявок на допомогу по безробіттю, що виявилося вищим за консенсус аналітиків і показників за останні два місяці. Проте кількість повторних заявок на безробіття продовжує знижуватися, випереджаючи ринкові прогнози.

Сьогодні стартує сезон звітності для банків. Першими результати опублікують JPMorgan, Citi та Wells Fargo. У попередніх звітах про доходи цих кредитних організацій головною темою стали очікування, пов'язані з короткостроковою зміною обсягу кредитування, покращенням показників чистого відсоткового доходу, як і раніше високою якістю кредитів/активів, нормалізацією доходів від торгових операцій та іпотечного кредитування, високою прибутковістю капіталу та продовженням зростання видатків.

Азійські фондові майданчики завершили торги 14 січня у червоній зоні. Китайський CSI 300 впав на 0,82%, японський Nikkei 225 знизився на 1,28%, гонконзький Hang Seng скоригувався на 0,19%. EuroStoxx 50 з відкриття сесії втрачає понад 0,70%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка трежеріс становить 1,71%. Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $84,47 за барель. Золото торгується за $1821 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4630-4690 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 65 пунктів на тлі нових коментарів щодо монетарної політики ФРС.

Технічна картина

Напередодні індекс широко ринку скоригувався і пробив рівень підтримки в області 50-денної ковзної середньої. Проте S&P 500 продовжує рух у рамках висхідного довгострокового коридору. Індикатор RSI опустився трохи нижче за 50 пунктів, ближче до зони перепроданості. MACD сигналізує про можливе продовження низхідної тенденції.