Ринок США: огляд та прогноз на 15 грудня. Інфляція знову у центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 14 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. Індекс S&P 500 опустився на 0,75% до 4634 пунктів. Dow Jones знизився на 0,30%, а Nasdaq упав на 1,14%. Майже всі галузі закрилися у червоній зоні, а лідерами падіння стали технологічні компанії (-1,64%) та сегмент нерухомості (-1,27%). Краще за ринок виглядав фінсектор (+0,62%).

Новини компаній

Centene (CNC: +4,7%) уклала угоду з інвестором-активістом. Відповідно до її умов, нинішній CEO Майкл Нейдорф піде у відставку у 2022 році.

Генеральний директор Uber Technologies (UBER: +4,3%) заявив, що результати компанії за четвертий квартал будуть біля верхніх меж прогнозованих діапазонів.

Акції Alcoa Corp. (AA: +5,6%) увійшли до складу індексу S&P MidCap 400.

Ми очікуємо

Статистика щодо заражень омікрон-штамом COVID-19 на сьогоднішній день не викликає серйозних побоювань. За останніми даними, вакцини Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson здатні запобігти тяжкому перебігу захворювання. У зв'язку з цим увага інвесторів переключилася на ситуацію, пов'язану з інфляційними загрозами.

Індекс цін виробників за листопад перевищив консенсус на 0,3 у співвідношенні місяць до місяця та зріс на 0,8%. У річному зіставленні показник збільшився на 9,6% при прогнозі 9,2%. У зв'язку з підвищенням інфляційного тиску ФРС на поточному засіданні може розглянути сценарій активізації тейперингу та інтенсивнішого, ніж спочатку планувалося, підвищення ставки наступного року.

Водночас борговий ринок поки що слабко реагує на нові дані про інфляцію. Прибутковість дворічних державних облігацій США збільшилася на 2 базові пункти (б.п.), до 0,66%, а прибутковість десятирічних трежеріс піднялася лише на 1 б.п., до 1,44%.

Ми вважаємо, що ринок акцій сьогодні залишиться під тиском через ризики активізації дій ФРС, спрямованих на стримування інфляції.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії закрилися у мінусі. Китайський CSI 300 знизився на 0,87%, гонконгський Hang Seng впав на 0,91% і лише японський Nikkei 225 зріс на 0,10%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів додає 0,61%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується за $73,7 за барель. Золото торгується на рівні $1770,4 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4600-4650 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся із 60 до 62 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 змінив напрямок руху, спрямувавшись до нижньої межі висхідного каналу і підійшовши до найближчої підтримки близько 50-денної ковзної середньої. Індикатор RSI, що опустився до 50 пунктів, вказує на можливість розвитку бічного тренду. MACD подає змішані сигнали.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»