Ринок США: огляд та прогноз на 15 листопада. В очікуванні прийняття пакету стимулів

Ринок напередодні

12 листопада основні американські фондові майданчики закрилися у плюсі. S&P 500 піднявся на 0,72%, до 4683 пунктів. Nasdaq виріс на 1%, Dow Jones опустився на 0,5%. Найкращу динаміку показали телекоми (+1,68%) та ІТ-компанії (+1,19%) переважно завдяки зростанню найбільших емітентів. Гірше за ринок виглядали сектори енергетики (-0,26%) на тлі зниження цін на нафту та комунальних послуг (-0,19%).

Новини компаній

Flowers Foods (FLO: +2,3%) відзвітувала за 3-й квартал краще за консенсус щодо EBITDA, EPS та валової рентабельності, а також підвищила гайденс на рік. Ринок позитивно оцінює заходи компанії щодо протидії інфляції.

Johnson & Johnson (JNJ: +1,2%) оголосила про плани виділити сегмент споживчих товарів у самостійну компанію протягом 18-24 місяців.

AstraZeneca (AZN: -6,7%) відзвітувала за виручкою вище загальноринкових очікувань, проте динаміка окремих продуктів, зниження валової рентабельності та зростання витрат R&D чинили тиск на прибуток.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Ринок очікує на ухвалення програми соціальних та кліматичних витрат у розмірі $1,75 трлн. WSJ повідомляє, що у спікера Палати представників Ненсі Пелосі достатньо голосів, щоб забезпечити ухвалення законопроєкту. Група поміркованих демократів зобов'язалася проголосувати за пакетом цього тижня в тому випадку, якщо оцінка проєкту бюджету від Управління Конгресу США збігатиметься з прогнозами адміністрації президента. Не виключено, що законопроєкт зазнає змін у Сенаті, оскільки Джо Манчин виступив проти включення оплачуваної декретної відпустки до програми і висловив стурбованість щодо інфляції. Верхня палата парламенту навряд чи розгляне законопроєкт Build Back Better (BBB) ​​наступного тижня. Раніше лідер демократичної більшості Чак Шумер говорив, що Сенату потрібно близько семи днів, щоб забезпечити відповідність ВВВ правилам бюджетного примирення. Однак, цього тижня Конгрес піде на канікули і повернеться до роботи лише 29 листопада. Це може призвести до того, що цей законопроєкт доведеться розглядати паралельно з питанням фінансування уряду на початку грудня.

Також у центрі уваги сьогодні опиняться американо-китайські відносини. Сьогодні президент Байден проведе віртуальну зустріч із Сі Цзіньпіном, основна мета якої – послабити напруженість між Пекіном та Вашингтоном. При цьому на порядку денному немає конкретних тем для обговорення. Байден має намір підтримувати жорстку економічну конкуренцію з Китаєм, але хотів би уникнути конфлікту. При цьому Пекін, швидше за все, наполягатиме на пом'якшенні санкцій. Сторони займають близькі позиції щодо клімату, але каменем спотикання залишається Тайвань. Не виключено, що зустріч не забезпечить значних оновлень у відносинах країн.

Азіатські майданчики завершили сесію 15 листопада переважно у зеленій зоні. Китайський CSI 300 втратив 0,12%, японський Nikkei піднявся на 0,56%, гонконгський Hang Seng додав 0,25%. EuroStoxx 50 з моменту відкриття торгів зростає на 0,02%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent опускається нижче за $82 за барель. Золото торгується на рівні $1865 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4665-4715 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 59 пунктів, відображаючи змішаний фон новин.

Технічна картина

Індекс широкого ринку коливається поблизу верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD передбачає можливість продовження коригування, показуючи сигнал до розвороту. RSI вийшов із зони перекупленості, що свідчить про зниження активності "биків". Найближчий рівень підтримки знаходиться в області 50-денної середньої на рівні 4500 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»