Ринок США: огляд та прогноз на 16 листопада. Фондові індекси на роздоріжжі

Ринок напередодні

У ході торгів 15 листопада американські фондові індекси не продемонстрували вираженої динаміки. S&P 500 за підсумками сесії залишився на рівні 4683 пунктів, Nasdaq та Dow Jones опустилися на символічні 0,04%. Найкращу динаміку показали комунальний сектор (+1,31%) та енергетичні компанії (+0,83%). Серед аутсайдерів опинилися сектор охорони здоров'я (-0,64%), а також сировинна та обробна галузі (-0,46%).

Новини компаній

Wall Street Journal стало відомо, що інвестор-активіст Мантл Рідж володіє часткою в Dollar Tree (DLTR: +14,3%) на $1,8 млрд і планує сприяти збільшенню вартості акцій компанії.

Китайського авіарегулятора влаштували проведені Boeing (BA: +5,5%) доопрацювання конструкції лайнера 737 Max, продаж якого в КНР було заборонено більше двох років.

Splunk (SPLK: -18,1%) анонсувала те, що Дуг Меррітт уходить з посади генерального директора.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, оскільки в настроях інвесторів переважає невизначеність щодо подальшого руху котирувань. Уповільнення зростання американської економіки разом із високою інфляцією і посиленням політики ФРС стримує купівельну активність.

Напередодні лідери США та Китаю провели відеоконференцію, яка тривала три з половиною години. Прориву у відносинах не сталося, проте сторони визнали необхідність подальших комунікацій для запобігання переходу конкуренції між країнами на протистояння.

Також у понеділок президент Байден підписав «двопартійний» законопроєкт про інфраструктурні реформи, створивши умови для ухвалення цього тижня демократичною фракцією палати представників закону Build Back Better (BBB), який передбачає витрати обсягом $1,75 трлн. Якщо цей документ справді вдасться ухвалити, ринок зможе отримати новий позитивний драйвер.

На настрій інвесторів також здатні вплинути макродані, що виходять сьогодні.

Азіатські майданчики завершили сесію 16 листопада у зеленій зоні. Китайський CSI 300 виріс на 0,02%, японський Nikkei піднявся на 0,11%, гонконгський Hang Seng додав 1,27%. EuroStoxx 50 з моменту відкриття торгів додає 0,29%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent піднімається вище за $82,5 за барель. Золото торгується на рівні $1875 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4650-4700 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 60 пунктів, відбиваючи позитив від підписання Байденом закону про інвестиції в інфраструктуру.

Технічна картина

S&P 500 коливається поблизу верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD передбачає можливість продовження коригування, подаючи сигнал до розвороту. RSI вийшов із зони перекупленості, що свідчить про зниження активності "биків". Найближчий рівень підтримки для індексу широкого ринку знаходиться в області 50-денної середньої на рівні 4500.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»