Ринок США: огляд та прогноз на 16 травня. COVID-19 продовжує впливати на світову економіку

Ринок напередодні

Торгову сесію 13 травня основні американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 2,39%, до 4024 пунктів, Nasdaq виріс на 3,82%, Dow Jones додав 1,47%. Усі сектори S&P500 продемонстрували позитивну динаміку. Краще за ринок виглядали виробники циклічних споживчих товарів (+4,1%) та ІТ-компанії (+3,45%).

Новини компаній

Duolingo (DUOL: +34%) продемонструвала в першому кварталі EBITDA, чистий прибуток і виручку краще за прогнози, зафіксувавши впевнену динаміку DAU, MAU та числа платних користувачів. Подальші орієнтири щодо EBITDA та виручки підвищені.

Генеральний директор криптобіржі FTX повідомив, що у його власності перебуває 7,6% Robinhood (HOOD: +24,9%), проте отримати контроль над компанією FTX не планує.

Ілон Маск призупинив угоду поглинання Twitter (TWTR: -9,7%) в очікуванні розслідування з приводу кількості бот-акаунтів, проте про відмову від покупки не йдеться.

Ми очікуємо

S&P 500 завершив тиждень зниженням вшосте поспіль, чого не траплялося з 2011 року. Причина збереження «ведмежих» настроїв — посилення грошово-кредитної політики провідних центробанків світу. Хоча минулого тижня з'явилися ознаки того, що інфляція досягла піку, вона залишається на високому рівні, не даючи приводу для пом'якшення ГКП. Додатковий фактор тиску — збереження коронавірусних обмежень у Китаї, через які корпорації дають песимістичніші прогнози та обережні коментарі. При цьому є й приводи для позитиву: влада КНР розраховує купірувати поточну хвилю епідемії до 20 травня. У Шанхаї вона вже взята під контроль: у 15 із 16 районів за межами карантинних зон поширення інфекції припинилося. Підприємства Шанхая, включаючи торгові центри, універмаги та супермаркети, поступово відкриваються, частково відновилися робота транспорту. Влада міста планує його повернення до нормального режиму функціонування до середини-кінця червня. Водночас у Пекіні карантинні заходи були більш жорсткими. Швидше за все, до повного зняття локдауну у КНР тиск на світові ланцюжки поставок збережеться.

Ринки АТР завершили торги 16 травня різноспрямовано. Японський Nikkei впав на 3,33%, китайський CSI 300 втратив 0,8%, гонконзький Hang Seng піднявся на 0,26%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів опускається на 0,53%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent знижується до $110 за барель. Золото торгується на рівні $1802 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3980-4050 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на один пункт до 34.

Технічна картина

Минулого тижня S&P 500 протестував підтримку близько 3860 пунктів, після чого різко відскочив до зони опору 4000-4060 пунктів. Наступний опір індексу широкого ринку розташовується на позначці 4150. RSI і MACD підтримують можливість короткострокового посилення позицій «биків». При цьому середньостроковий тренд залишається низхідним, найближчою підтримкою для S&P 500 є рівень 3860 пунктів.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»