Ринок США: огляд та прогноз на 17 грудня. Макростатистика виробничої активності розчарувала інвесторів

Ринок напередодні

16 грудня торги на американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. S&P 500 опустився на 0,87%, до 4669 пунктів, Nasdaq упав на 2,47%, а Dow Jones втратив 0,08%. Єдиним сектором, який показав позитивну динаміку, став фінансовий (+0,62%). Антирейтинг очолили ІТ-компанії (-1,64%), також слабко виглядали емітенти з галузей нерухомості (-1,27%) та промисловості (-0,97%).

Новини компаній

Accenture (ACN: +6,7%) відзвітувала за квартал краще за очікування: обсяг нових контрактів досяг рекорду. Менеджмент також представив сильні прогнози на майбутній квартал та фіскальний рік.

IronNet (IRNT: -31,5%) опублікувала слабкі фінансові результати та знизила гайденс за виручкою, пославшись на затримки з федеральним фінансуванням угод, на яке вона розраховувала.

Бюро фінансового захисту споживачів почало розслідування щодо способу оплати BNPL. Інформація була запитана у кількох компаній, включаючи Affirm Holdings Inc. (AFRM: -10,58%).

Ми очікуємо

Виробнича активність у США у грудні сповільнилася до мінімуму з останнього місяця 2020 року. Інформаційна компанія IHS Markit повідомила напередодні, що відповідний індикатор впав з 58,3 пунктів у листопаді до 57,8 у середині грудня, хоча економісти прогнозували зростання до 58,5. Виробництво, як і раніше, характеризується високим попитом на товари та надзвичайно низькими запасами на підприємствах, а збої в ланцюжках поставок все ще є стримуючим фактором. Однак відзначаються і перші ознаки того, що обмеження на постачання сировини починають слабшати. Дослідження Markit показало, що логістичні затримки помітно зменшилися протягом місяця, а темпи створення робочих місць, навпаки, збільшилися до найвищих значень із червня. Дефіцит сировини і темпи інфляції витрат при цьому знизилися до найнижчих позначок за останні сім місяців. Нестача робочої сили, як і раніше, залишається обтяжливою для сектора послуг, на який припадає понад дві третини економічної активності в США. Індекс ділової активності в секторі послуг упав з 58 пунктів минулого місяця до 57,5, тоді як експерти прогнозували зростання показника до 58,5.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги 16 грудня переважно у червоній зоні. Японський Nikkei втратив 1,79%, китайський CSI 300 знизився на 1,59%, гонконгський Hang Seng опустився на 1,20%. Індекс австралійської біржі ASX збільшився на 0,10%. EuroStoxx 50 з відкриття торгів втрачає 1,15%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $74,29 за барель. Ціна на золото складає $1809,45 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4620-4680 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 64 пунктів.

Технічна картина

Індекс широкого ринку скоригувався після оголошення ФРС про прискорені темпи згортання програми викупу активів із ринку. RSI знижується до нейтральної зони, а індикатор MACD поки що не підтверджує перехоплення ініціативи «биками». Найближчий рівень підтримки знаходиться близько 4600 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»