Ринок США: огляд та прогноз на 17 листопада. Ретейлери готуються до сезону розпродажу

Ринок напередодні

Торги 16 листопада на основних американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. Індекс S&P 500 додав 0,39%, досягнувши 4700 пунктів. Nasdaq став лідером зростання, підвищившись на 0,76%, а Dow Jones піднявся на 0,15%. Значно кращим за ринок у цілому виглядав сектор циклічних споживчих товарів (+1,38%), який підтримала позитивна динаміка котирувань Tesla (TSLA: +4,08%) після нещодавньої корекції. Акції виробників напівпровідників сприяли зростанню технологічного сектора (+1,07%). В аутсайдерах опинилися емітенти з галузі нерухомості (-0,65%) та комунальні компанії (-0,56%).

Новини компаній

Lucid Group (LCID: +23,7%) підтвердила, що планує зробити 50 тис. електромобілів наступного року.

Peloton Interactive (PTON: +15,5%) оголосила про намір залучити $1,07 млрд у рамках нового розміщення акцій.

WSJ повідомляє, що генеральний директор Activision Blizzard (ATVI: -6,1%) Боббі Котик знав про домагання у своїй компанії.

Ми очікуємо

Збільшення споживчих витрат США може спровокувати зростання акцій «вартості». Так, сукупний роздрібний продаж у жовтні збільшився на 1,7% м/м, а загальний обсяг промислового виробництва зріс на 1,6%. Коефіцієнт використання виробничих потужностей підвищився з 75,2% у вересні до 76,4% минулого місяця. Це є найвищим значенням показника, починаючи з січня 2019 року, і свідчить про великий потенціал для зниження деяких дефіцитів, які у третьому кварталі чинили тиск на прибутки низки циклічних споживчих компаній.

Ретейлери також прогнозують, що напередодні Різдва витрати населення збільшаться до рекордного рівня. На руках американців зараз понад $2 трлн надлишкових заощаджень, накопичених під час пандемії, і люди готові витрачати ці гроші на подарунки та подорожі, що вказує на можливе посилення інфляційного тренду.

Важливим пунктом інформаційного порядку денного є питання про нового голову ФРС. Президент Джо Байден заявив, що затвердить голову регулятора приблизно за чотири дні. Ринок казначейських облігацій залишався стабільним. Ставка «дворічок» не змінилася, склавши 0,52%, а той самий показник для 10-річних паперів збільшився на один базисний пункт, до 1,63%.

Ми вважаємо, що питання про нового голову ФРС, обговорення стелі держборгу та продовження інфляційних тенденцій можуть посилити невизначеність на ринку боргового капіталу, що призведе до зниження основних фондових індексів США та зростання ставок держоблігацій у найближчу торгову сесію.

Більшість майданчиків Південно-Східної Азії закрилися в невеликому мінусі: японський Nikkei 225 знизився на 0,40%, китайський CSI 300 додав 0,05%. Гонконгський Hang Seng упав на 0,25% EuroStoxx 50 з відкриття торгів не показує значної динаміки.

Ф'ючерс Brent котирується за $79,39 за барель. Золото торгується на рівні $1861 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4650-4700 пунктів.

Звіти

17 листопада звіт за третій квартал представить один із провідних світових постачальників рішень для створення мережевої інфраструктури – компанія Cisco (CSCO). Відповідно до консенсус-прогнозу Factset, за підсумками звітного періоду виручка емітента підвищиться на 8,8%, до $12,98 млрд (менеджмент прогнозував зростання на 7,5–9,5%) зі збільшенням скоригованої розбавленої EPS на 5,3% (початковий прогноз менеджменту закладав зростання на 5,2%.

Ми очікуємо, що інфраструктурний сегмент (57,4% від загального обсягу продажу) продовжить демонструвати сильну динаміку на тлі ефекту відкладеного попиту, зростання витрат бізнесу на апаратні інфраструктурні рішення, а також через сильну динаміку попиту на ринку в цілому.

Також сьогодні випустить звіт за третій квартал провідний гравець ринку графічних прискорювачів та серверних продуктів – компанія NVIDIA (NVDA). Згідно з консенсусом аналітиків від Factset, за підсумками звітного періоду виручка емітента зросте на 44,3%, до $6,82 млрд (що приблизно відповідає початковим прогнозам менеджменту), при підвищенні скоригованої розбавленої EPS на 52%, до $1,11.

Незважаючи на уповільнення зростання ринку ПК та ноутбуків, ми вважаємо, що динаміка ігрового сегменту емітента залишиться сильною через дефіцит GPU, а також збереження сталого попиту з боку майнерів криптовалюти. Сегмент серверних рішень також, ймовірно, демонструватиме сильний імпульс зростання на тлі сталого попиту на GPU для ДЦ та серверні DPU-чіпи.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 61-го пункту.

Технічна картина

S&P 500 коливається поблизу верхньої межі висхідного каналу. Індикатор MACD передбачає можливість коригування, показуючи сигнал до розвороту. RSI вийшов із зони перекупленості, що свідчить про зниження активності "биків". Найближчий рівень підтримки знаходиться в області 50-денної середньої на рівні 4500 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»