Ринок США: огляд та прогноз на 18 лютого. У фокусі геополітика та риторика членів ФРС

Ринок напередодні

Торговельна сесія 17 лютого завершилася падінням основних американських фондових індексів. S&P 500 знизився на 2,12%, до 4380 пунктів, Dow Jones втратив 1,78%, Nasdaq скоректувався на 2,88%. Позитивна динаміка спостерігалася лише у виробників нециклічних споживчих товарів (+0,91%) та постачальників комунальних послуг (+0,06%). Помітне зниження показали компанії з ІТ-сектору (-3,06%) та телекоми (-2,96%).

Новини компаній

DoorDash (DASH: +10,7%) прозвітувала про зростання виручки краще за очікування і представила сильний гайденс. Компанія планує інвестувати у розширення додаткових категорій доставки та вихід на нові ринки.

Квартальний звіт Fastly (FSLY: -33,6%) перевершив попередні оцінки аналітиків, проте менеджмент дав слабкий прогноз на черговий період. Інвестиції та витрати, пов'язані з переходом на нову архітектуру, негативно позначаться на показниках маржинальності.

З урахуванням рекордно високих цін на літій інвестори очікували на сильніші прогнози від менеджменту Albermarle (ALB: -19,9%).

Ми очікуємо

Напруженість, пов'язана із ситуацією навколо України, напередодні сприяла посиленню попиту на казначейські облігації. Сьогодні сторони продовжують робити дипломатичні зусилля щодо запобігання війні в Україні: президент США Байден проведе телефонну розмову з лідерами кількох європейських країн, ЄС та НАТО. Держсекретар США Ентоні Блінкен запропонував главі МЗС Росії Сергію Лаврову провести зустріч наступного тижня. Раніше офіційні особи США висловлювалися про неминучість російського вторгнення. У фокусі уваги потенційне запровадження санкцій проти Росії у разі ескалації конфлікту та їх вплив на енергетичний сектор.

Попри певне загострення українського конфлікту, ключовими факторами для фондового ринку США залишаються риторика та наміри членів ФРС. Регулятор загалом наголошує на необхідності гнучкого підходу до проведення монетарної політики, хоча президент ФРБ Сент-Луїса Буллард 17 лютого знову заявив про необхідність вживання швидких заходів у зв'язку з розгоном інфляції та виступив за підвищення ставки на 100 базисних пунктів (б.п.) до 1 липня. Проте зараз свопи вказують на те, що підвищення на 25 б.п. на березневому засіданні ймовірніше, ніж на 50 б.п.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії продемонстрували різноспрямовану динаміку. Індекс Токійської біржі Nikkei знизився на 0,41%. Китайський CSI 300 виріс на 0,48%, гонконзький Hang Seng втратив 1,88%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,06%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується на рівні $92,97 за барель. Ціна на золото становить $1900 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4370-4420 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 47 пунктів на тлі посилення геополітичної напруги.

Технічна картина

S&P 500 знову опустився нижче 200-денної ковзної середньої. RSI знижується до 40 пунктів, сигналізує про рівні сили «биків» та «ведмедів». Перехід індикатора MACD до червоної зони створює додатковий ризик для покупців. Найближча підтримка розташована на рівні 4290 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»