Ринок США: огляд та прогноз на 19 квітня. Торги перейшли в режим очікування

Ринок напередодні

Торгову сесію 18 квітня основні американські фондові індекси завершили в невеликому мінусі. S&P 500 опустився на символічні 0,02%, до 4392 пунктів, Nasdaq втратив 0,14%, Dow Jones знизився на 0,11%. Серед секторів індексу широкого ринку найкращу динаміку показав сектор енергетики (+1,51%). В аутсайдерах опинилися сектори охорони здоров'я (-1,12%) та нециклічних споживчих товарів (-0,81%).

Новини компаній

Twitter (TWTR: +7,5%) прийняв стратегію «отруйної пігулки», щоб захиститись від ворожих пропозицій про придбання, які можуть бути здійснені, якщо будь-яка сторона отримає у власність 15% акцій без попереднього схвалення.

Southwest Gas (SWX: +5,7%) заявила, що рада директорів ініціювала розгляд повного спектру стратегічних рішень, включаючи продаж усієї компанії або її окремих бізнес-підрозділів, та/або продовження раніше оголошеного виділення Centuri для максимізації вартості.

Nektar Therapeutics (NKTR: -23,1%) оголосила про припинення глобальної програми розробки Bempeg у комбінації з Ніволумабом.

Ми очікуємо

Бізнес-активність у будівельному секторі, що вимірюється індексом NAHB, у квітні впала на 2 пункти у порівнянні з березневим показником, до вересневого мінімуму 77. Індекс знижується четвертий місяць поспіль. Зростання цін на житло і підвищення витрат на будівництво, що продовжується, зумовили скорочення продажів до найнижчих з минулого літа обсягів. Економісти NAHB відзначають збіг переломного для будівельного сектора з періодом активного підвищення процентних ставок. Однак незважаючи на те, що вищі ставки за іпотечними кредитами допоможуть уповільнити зростання цін на житло, економісти Goldman Sachs, як і раніше, очікують, що воно в поточному році подорожчає більш ніж на 10% (у порівнянні з рівнем за четвертий квартал 2021-го). Крім того, експерти інвестбанку вказують на те, що житлове будівництво історично менш схильне до впливу підвищення іпотечних ставок в умовах обмеженої пропозиції.

Біржові майданчики АТР завершили сесію 19 квітня різноспрямовано. Японський Nikkei виріс на 0,69%, китайський CSI 300 знизився на 0,76%, гонконгський Hang Seng упав на 2,28%. Eurostoxx 50 із відкриття ринку втрачає 0,54%.

Ставка 10-річних трежеріс зросла до 2,86%, продовжуючи відігравати «яструбині» настрої ФРС. Ф'ючерс на нафту марки Brent торгується близько $112 за барель. Золото дешевшає до $1982 за тройську унцію.

 

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4350-4410 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настрою ринку від Freedom Finance опустився на 1 пункт до 44.

Технічна картина

S&P 500 коливається біля підтримки на позначці 4400 пунктів. Поки бенчмарк не пішов нижче 4300, у нього залишаються шанси сформувати патерн "перевернута голова та плечі", який дає сигнал до різкого розвороту вгору. RSI та MACD знаходяться на нейтральних рівнях. Якщо позиції покупців не посиляться, у короткостроковій перспективі індекс широкого ринку зможе протестувати підтримку у діапазоні 4300-4350 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»