Ринок США: огляд та прогноз на 19 листопада. У фокусі голосування щодо пакету інвестицій у соціальні та кліматичні проєкти

Ринок напередодні

Торги 18 листопада на американських фондових майданчиках завершились різноспрямовано. S&P 500 зріс на 0,38% до 4707 пунктів. Nasdaq піднявся на 0,45%, а Dow Jones втратив 0,17%. У лідерах зростання виявилися виробники циклічних споживчих товарів (+1,49%) та емітенти з ІТ-галузі (+1,02%). Гірше ринку торгувалися енергетичні (-0,54%), комунальні (-0,54%) та фінансові (-0,48%) компанії.

Новини компаній

Macy's (M: +21,2%) відзвітувала за EBITDA та EPS краще за прогнози, а також втретє за рік підняла гайденс.

BJ's Wholesale Club (BJ: +19,9%) опублікувала сильний квартальний звіт: виручка та прибуток перевершили ринкові очікування. Компанія схвалила проведення зворотного викупу акцій на $500 млн.

Квартальні результати Helmerich & Payne (HP: -16%) недотягнули до прогнозів аналітиків як щодо виручки, так і щодо прибутку. Слабкі показники відзначалися у всіх сегментах, а операційні витрати зросли.

Ми очікуємо

Сьогодні Палата представників планує провести фінальне голосування щодо пакету, що містить низку заходів соціальної підтримки та кліматичних ініціатив, обсягом $2 трлн, володіючи необхідною кількістю голосів демократів для ухвалення законопроєкту. Ця процедура мала бути проведена ще в четвер, але була відкладена через критику програми з боку лідера меншості Кевіна Маккарті. Згідно з аналізом Управління Конгресу США щодо бюджету, законопроєкт розширить дефіцит на $367 млрд протягом наступних 10 років. Втім, ця оцінка не враховує можливих доходів, які можна отримати від додаткового фінансування Податкової служби США (IRS). Ці кошти допоможуть зменшити дефіцит на $127 млрд, що нижче за оцінку Білого дому. Очевидно, пакет буде сьогодні прийнятий Палатою представників, проте надалі очікуються перешкоди в Сенаті через спірне податкове становище. Як наслідок, програма може зазнати низки змін, оскільки ключові члени Сенату висловлюють побоювання щодо змісту законопроєкту.

Торги 19 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися різноспрямовано. Китайський CSI 300 піднявся на 1,08%, японський Nikkei виріс на 0,50%, гонконгський Hang Seng упав на 1,07%. Індекс австралійської біржі ASX додав 0,22%. EuroStoxx 50 із відкриття зростає на 0,30%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent піднімається до $81 за барель. Золото торгується на рівні $1861 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4700-4750 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 60 пунктів через відсутність значних новин.

Технічна картина

S&P 500 тримається поблизу опору 4700 пунктів. При цьому індикатор MACD знижується, сигналізуючи про можливість корекції. RSI знаходиться на межі зони перекупленості, що також свідчить про згасання «бичачого» імпульсу. Найближча підтримка індексу широкого ринку знаходиться на позначці 4550 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»