Ринок США: огляд та прогноз на 19 травня. Рітейлери влаштували розпродаж

Ринок напередодні

Торги 18 травня американські фондові майданчики завершили на негативній території. S&P 500 опустився на 4,04%, до 3924 пунктів, Nasdaq втратив 4,73%, Dow Jones скоректувався на 3,57%. Усі сектори, що входять до індексу широкого ринку, закрилися в мінусі. Найбільше падіння продемонстрували галузі дискреційних (-6,60%) та нециклічних споживчих товарів (-6,38%). Найменший тиск зазнали постачальники комунальних послуг (-1,03%).

Новини компаній

Chevron (CVX: -2,64%) запускає проєкт з уловлювання та зберігання вуглецю з метою зниження вуглемісткості при видобуванні корисних копалин у Каліфорнії.

Cisco (CSCO: -4,43%) відзвітувала з виручкою гірше за прогнози і продемонструвала уповільнення зростання продажів під впливом несприятливої ​​геополітичної ситуації та антиковідних обмежень у Китаї. Менеджмент переглянув прогноз підвищення виручки з 4,5% до 2–3%.

Target Corp. (TGT: -24,93%) згенерувала за квартал виручку вище за консенсус, проте прибуток рітейлера скоротився вдвічі через високі витрати на паливо і фрахт. Менеджмент підтвердив прогноз продажів на поточний фінансовий рік, але знизив орієнтир щодо операційного прибутку.

Ми очікуємо

Напередодні Dow Jones та S&P 500 продемонстрували найглибше падіння з червня 2020 року. Динаміку ринку визначив головним чином обвал акцій найбільших торгових мереж Walmart (WMT) та Target Corp. (TGT). У квартальних звітах обох рітейлерів відображено тиск на прибутковість піднявшихся в умовах високої інфляції логістичних витрат та витрат на оплату праці. У той самий час динаміка обсягів продажів сигналізує про стійкість споживчих витрат. За даними Міністерства торгівлі США, у квітні роздрібні продажі зросли на 0,9% м/м без коригування на інфляцію на рівні 0,3% м/м, що вказує на стійкі реальні темпи. Продаж контрольної групи товарів без урахування волатильних компонентів збільшився на 1,0% м/м, перевершивши очікування. При цьому оцінка зростання загальних продажів за березень підвищена з 0,5% до 1,4% м/м. У той же час через ціновий тиск структура витрат домогосподарств поступово трансформується. Перевага все частіше надається не купівлі товарів тривалого користування та дискреційних категорій, що забезпечують більш високу маржинальність для рітейлерів, а продукції для повсякденного споживання. Крім того, напередодні сезону відпусток розвивається тенденція до посилення попиту на послуги, зокрема у сфері відпочинку та розваг.

Згідно з оцінкою FactSet, в результаті недавнього розпродажу, S&P 500 торгується з форвардним мультиплікатором "ціна до прибутку" (P/E) 16,6, і це мінімум після корекції 2020 року, спричиненої фактором пандемії.

Біржові майданчики АТР завершили торги 19 травня переважно у мінусі. Японський Nikkei скоректувався на 1,89%, гонконзький Hang Seng опустився на 2,54%, китайський CSI 300 додав 0,19%. EuroStoxx 50 із відкриття основної сесії втрачає 2,37%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent опустилася до $107,7 за барель. Золото торгується на рівні $1824 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3870-3930 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився на 4 пункти до 32.

Технічна картина

S&P 500 не зміг продовжити відскок, і його зростання за останні п'ять торгових сесій було нівельовано напередодні. RSI, як і раніше, близький до зони перепроданості, MACD вказує на чергове посилення позицій «ведмедів». Якщо індексу широкого ринку вдасться втриматися вище підтримки на рівні 3860 пунктів, на графіку може сформуватися патерн «подвійного дна», що створить умови для відновлення локального зростання.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»