Ринок США: огляд та прогноз на 2 червня. У центрі уваги – макростатистика

Ринок напередодні

Торговельна сесія 1 червня на американських фондових майданчиках завершилася зниженням основних індексів. S&P 500 опустився на 0,75%, до 4101 пунктів, Nasdaq втратив 0,72%, Dow Jones скоректувався на 0,54%. Більшість секторів закрили торги у червоній зоні. Помітне падіння продемонстрували галузі фінансів (-1,61%) та охорони здоров'я (-1,44%). Позитивну динаміку котирувань показали енергетичні компанії (+1,63%) та телекоми (+0,17%).

Новини компаній

Квартальні результати Salesforce (CRM: +9,88%) виявилися кращими за прогнози аналітиків. Хоча операційна економія дозволила переглянути очікування щодо річного прибутку нагору, оновлений прогноз не виправдав середньоринкових оцінок.

HP Inc. (HPQ: +3,86%) перевершила очікування по квартальному виторгу та прибутку, проте прозвітувала про скорочення обсягу продажів у більшості сегментів. Проте гайденс із прибутку на поточний фінансовий рік виявився вищим за консенсус-оцінки.

Delta Airlines (DAL: -5,16%) покращила прогноз на II квартал з урахуванням підвищення попиту на авіаперельоти та індексації тарифів, очікуючи відновлення виручки до передпандемійного рівня.

Ми очікуємо

Індекс ділової активності у виробничому секторі від ISM за травень виріс до 56,1 пункту, піднявшись з 55,4 у квітні і перевершивши очікування експертів. Показники нових замовлень та обсягу виробництва зміцнилися, при цьому ситуація з постачанням поступово покращується. Внаслідок цього субіндекс запасів відновився до максимуму за останні півроку. Поповнення нестачі товарів на ринку та відновлення зайнятості можуть призвести до пом'якшення тиску цін виробників. Водночас звіт вказує на можливість уповільнення зростання метрик обробної промисловості в умовах зміцнення долара та очікуваного охолодження споживчого попиту. За даними «Бежової книги» ФРС, у квітні-травні економіка США зростала помірними темпами. За оцінками низки регіональних банків, на тлі скорочення монетарного стимулювання та підвищення відсоткових ставок зростання ВВП вже починає сповільнюватися. Водночас кілька опитаних округів відзначили пом'якшення напруженості на ринку праці та послаблення інфляції.

Президент ФРБ Сент-Луїса Джеймс Буллард 1 червня заявив, що очікує уповільнення економічного зростання США до 1,75–2% у довгостроковій перспективі. Як найбільш рішуче налаштований представник FOMC, Буллард, як і раніше, виступає за підвищення ставки ФРС до 3,5% до кінця року, проте зазначає, що цей рівень може бути знижений у 2023-му або у 2024 році, як тільки інфляція повернеться до цільового значення. Глава ФРБ Сан-Франциско Мері Дейлі наголосила, що пауза у поточному циклі підвищення можлива після досягнення обліковою ставкою рівня 2,5%.

Біржові майданчики АТР закрили торгову сесію 2 червня різноспрямовано. Японський Nikkei скоректувався на 0,16%, гонконзький Hang Seng опустився на 1,05%, китайський CSI 300 додав 0,16%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів додає 0,73%.

Ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent складає $113 за барель. Золото торгується на рівні $1854 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4060-4120 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на 2 пункти до 37.

Технічна картина

Після ралі минулого торгового тижня S&P 500 опустився до рівня короткострокової підтримки біля 4100 пунктів. Індикатор RSI знаходиться в межах нейтральної зони, MACD вказує на збереження позицій "биків". Короткострокове зростання можливе, якщо бенчмарку вдасться утриматися вище за діапазон 4060-4100 пунктів. У разі пробою даного рівня вниз, індекс продовжить демонструвати негативну динаміку.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»