Ринок США: огляд та прогноз на 2 листопада. Ключові індекси оновлюють історичні максимуми

Ринок напередодні

Торги 1 листопада на американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. Основні бенчмарки зафіксували нові рекорди. Зокрема, S&P 500 виріс на 0,18%, до 4614 пунктів, Nasdaq додав 0,63%, а Dow Jones піднявся на 0,26%. Найкращу динаміку продемонстрував енергетичний сектор (+1,59%) на очікуваннях публікації сильних квартальних результатів. В аутсайдерах опинилися телекоми (-0,66%).

Новини компаній

Novavax (NVAX: +15,8%) оголосила про завершення процедур подачі заявок на вакцину від COVID-19 до Європейського агентства з лікарських засобів та Міністерства охорони здоров'я Канади.

ON Semiconductor (ON: +14,3%) відзвітувала за третій квартал по EPS і виручці краще за очікування ринку. Прогноз на останній квартал року також перевищив консенсус.

ЄС знизить імпортне мито на продукцію Harley-Davidson (HOG: +9,1%) з 31% до 6% у рамках тарифної угоди зі США.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів залишається звітність компаній за третій квартал: цього тижня результати представлять 167 емітентів з індексу S&P 500. Проте головною подією стане дводенне засідання FOMC, яке розпочнеться сьогодні. Вже в середу ФРС може оголосити про згортання програми QE на $15 млрд на місяць.

Відновлення ринку праці та висока інфляція не залишають американському регулятору можливості для проведення надм'якої політики. Ціна нафти WTI під час торгової сесії напередодні підвищилася на 0,6%, досягнувши максимальних позначок із жовтня 2014 року. Вугілля та газ також торгуються поблизу багаторічних максимумів, що призводить до зростання вартості палива та електроенергії та збільшення витрат у виробничому секторі, а також підвищення витрат домогосподарств.

Майданчики Південно-Східної Азії завершили сесію 2 листопада у червоній зоні. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,22%, китайський CSI 300 втратив 1,04%, японський Nikkei 225 знизився на 0,43%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,07%.

Ціна на ф'ючерс Brent підвищується до $85 за барель. Золото торгується на рівні $1795 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4580-4630 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance додав один пункт і виріс до 59, відображаючи змішаний фон новин перед засіданням FOMC.

Технічна картина

S&P 500 закріпився понад 4600 пунктів. Індикатор MACD продовжує сигналізувати про сильні позиції "биків", а RSI знаходиться поблизу зони перекупленості. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, але динаміка зростання уповільнюється, що відкриває можливість для короткострокової корекції. Найближча підтримка розташована в області 50-денної ковзної середньої в діапазоні 4450-4480 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»