Ринок США: огляд та прогноз на 2 серпня. На порядку денному зовнішня політика

Ринок напередодні

Сесію 1 серпня основні американські фондові майданчики завершили невеликим зниженням. S&P 500 скоригувався на 0,28%, до 4119 пунктів, Nasdaq опустився на 0,18%, Dow Jones – на 0,14%. У лідери зростання вийшов сектор нециклічних споживачів (+1,21%), в аутсайдерах опинилися представники енергетики (-2,18%).

Новини компаній

Celsius Holdings (CELH: +11,1%) оголосила про довгострокову дистриб'юторську угоду з PepsiCo, Inc. (PEP: +1,1%), що передбачає грошові інвестиції у розмірі $550 млн та призначення одного з членів ради директорів. Очікується, що партнерство підвищить ефективність продажу та маркетингу.

Як передає Reuters, FAA схвалило план інспекції у Boeing (BA: +6,1%) для відновлення постачання 787 Dreamliners.

Голова Держради КНР Лі Кецян закликав до заходів щодо збільшення продажів автомобілів. У країні готується запуск третього бренду авто у середній та нижній ціновій категоріях. Липневі поставки NIO Inc (NIO: +2,3%) зросли на 26,7% р/р. Об'єм продаж Li Auto Inc. (LI: +3,8%) та XPeng Inc. (XPEV: +0,2%) збільшуються щомісяця.

Ми очікуємо

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі, як очікується, сьогодні прилетить на Тайвань, де має відбутися її зустріч із президентом Цай Іньвень. Це може стати першим за 25 років візитом на спірну територію на рівні речника Конгресу. Влада Китаю виступає з різкою критикою відвідування представниками вищого керівництва США території Тайваню, який вважає своїм регіоном, що відколовся. За останні дні з Пекіна не раз лунали погрози та попередження про серйозні політичні наслідки зустрічі лідера Тайваню та пані Пелосі. У Південно-Китайському морі, неподалік Тайваню, розгорнуто навчання збройних сил КНР. Ескалація конфлікту між Пекіном і Вашингтоном може призвести до масштабних негативних економічних наслідків не тільки для його безпосередніх учасників, а й для всього світу з урахуванням тієї частки, яку експортує Китай.

Торги 2 серпня на майданчиках Південно-Східної Азії завершились у червоній зоні. Гонконгський Hang Seng упав на 2,52%, китайський CSI 300 опустився на 1,95%, японський Nikkei 225 скоректувався на 1,42%. EuroStoxx50 з відкриття сесії втрачає 0,58%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $98,8 за барель. Золото торгується по $1787 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4070-4130 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 38.

Технічна картина

Пробивши верхню межу корекційного каналу, S&P 500 не дійшов до горизонтального рівня опору 4170, відкотившись вниз. Індикатори RSI і MACD поки не дають сигналів до зміни тренду, але свідчать про можливість швидкого згасання висхідного імпульсу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»