Ринок США: огляд та прогноз на 20 грудня. «Бики» здають позиції

Ринок напередодні

17 грудня торги на американських фондових майданчиках завершились у червоній зоні. S&P 500 опустився на 1,03%, до 4621 пунктів, Nasdaq впав на 0,07%, а Dow Jones втратив 1,48%. Найбільш сильне зниження продемонстрували фінансовий сектор (-2,27%) на тлі падіння прибутковості трежеріс та енергетичні компанії (-2,24%) через зниження нафтових котирувань.

Новини компаній

Препарат Novovax (NVAX: +11,5%) від COVID-19 став дев'ятою вакциною, схваленою ВООЗ для екстреного використання.

Угода з придбання Cerner (CERN: +12,9%) компанією Oracle за $30 млрд може бути незабаром закрита.

Чистий прибуток Rivian (RIVN: -10,3%) за третій квартал недотягнув до загальноринкових очікувань. Інвестори стурбовані обсягами виробництва.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фінансові майданчики демонструють негативну динаміку. Напередодні сенатор Манчін заявив, що виступатиме проти законопроєкту Build Back Better (BBB). Голос цього парламентаря може стати вирішальним, оскільки думки Сенату розділилися порівну. Джо Манчин ще раз висловив свої побоювання щодо негативного впливу програми на інфляцію та обсяг держборгу. Якщо з ухваленням законопроєкту виникне затримка, то після грудня демократи вже не зможуть продовжити дію розширеного податкового кредиту на дітей, який став частиною стимулюючого пакета, ухваленого на початку 2021-го. Рішення щодо запропонованого президентом підвищення податків для корпорацій та громадян з високим доходом також поки що не прийнято. Джо Манчін дав зрозуміти, що має намір продовжувати переговори щодо зниження обсягу пакету. Сенатори, які займають помірну позицію, запропонували скоротити кількість програм у BBB, але це може зустріти опір з боку прогресистів, які наполягали на значно більшому розмірі законопроєкту.

Епідемічна ситуація продовжує погіршуватись. Активне поширення штаму «омікрон» змушує деякі європейські країни посилити карантинні обмеження: від відновлення маскового режиму до скорочення дії паспортів вакцинації та запровадження режиму самоізоляції. Американський інфекціоніст Ентоні Фаучі заявив, що у США локдаун малоймовірний, але медики змушені працювати у режимі підвищеного навантаження. У вівторок Джо Байден виступить із промовою, в якій розповість про нові кроки своєї адміністрації, спрямовані на боротьбу з пандемією.

Фондові майданчики Південно-Східної Азії завершили торги у мінусі. Японський Nikkei втратив 2,13%, китайський CSI 300 знизився на 1,5%, гонконгський Hang Seng опустився на 1,93%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії падає на 1,44%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent коригується до $71,2 за барель. Золото торгується за $1798,3 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4520-4580 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 62 пунктів на тлі побоювань, пов'язаних із поширенням штаму "омікрон".

Технічна картина

Індекс S&P 500 досяг рівня підтримки в районі 50-денної ковзної середньої. Індикатори RSI та MACD не подають сигналів до зростання. У разі пробою підтримки бенчмарк може продовжити знижуватися до нижньої межі висхідного каналу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»